Ziare.com

CSM a decis: Inspectia Judiciara va controla Tribunalul Bucuresti (Video)

Marti, 19 Martie 2013, ora 12:02

   

CSM a decis: Inspectia Judiciara va controla Tribunalul Bucuresti (Video)
Conducerea CSM a decis, prin vot, marti, sa trimita inspectorii judiciari la Tribunalul Bucuresti pentru un control in care sa se stabileasca daca neregulile prezentate in dosarul judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu privind repartizarea discretionara a unor dosare contra unor sume de bani sunt exceptii sau nu.

"In conformitate cu prevederile art. 45 alin 2 din Legea nr 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la dispozitiile art. 10 alin 1 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu posibile abateri disciplinare savarsite in cadrul Tribunalului Bucuresti privind repartizarea aleatorie a cauzelor", se arata in comunicatul CSM remis Ziare.com.

CSM vrea control la Tribunalul Bucuresti pe tema repartizarii aleatorii a dosarelor

In sesizarea adresata judecatorului Rica Vasiliu Crevelos, inspector sef la Inspectia Judiciara, conducerea CSM, reprezentata de presedintele Oana Schmidt Haineala si vicepresedintele Adrian Bordea, solicita "efectuarea verificarilor prealabile in legatura cu posibile incalcari ale indatoririlor de serviciu" de catre cei care se ocupa de repartizarea aleatorie a dosarelor la Tribunalul Bucuresti.


Magistratii sustin ca in dosarul in care cele doua judecatoare au fost arestate se arata ca "in cursul lunii ianuarie 2013, inculpatul Vasilescu Sorin, in calitate de grefier arhivar in cadrul Tribunalului Bucuresti, a primit suma totala de 5.500 de euro de la alti doi inculpati, avocati in cadrul Baroului Dolj si Baroului Bucuresti pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a manipula sistemul informatic de inregistrare a cauzelor penale, astfel incat cauza privind recursul declarat de Nutu (fost Staicu) Dinel impotriva unei incheieri de mentinere a starii de arest preventiv sa fie repartizata la un complet din care faceau parte si inculpatele Dinu Viorica si Costache Antonela".

In acelasi context, inculpatul Vasilescu Sorin, in baza unei intelegeri cu inculpata Antonela Costache, a pretins de la inculpata Alina Ileana Raducan, avocat in Baroul Dolj, suma totala de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru Antonela Costache, care, la randul sau, urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului, se mai arata, printre altele, in sesizarea CSM.

In document se mai precizeaza ca "principiul repartizarii aleatorii a cauzelor este consacrat ca o norma de organizare judiciara" cu scopul "de a oferi o garantie in plus independentei functionale a judecatorului si impartialitatii actului de justitie.

C.B.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1501 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se pare ca despre vulnerabilitatile sistemului ECRIS stia foarte

multa lume, inclusiv CSM, C-tea de Conturi a Romaniei, in general stiau toti dar de facut nu au facut nimic (a se vedea http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-14447989-este-sistemul-repartizare-aleatorie-dosarelor-instante-cum-poate-manipulat.htm?cfnl=)

 

Pă-n cazu' ăsta cine-ar trebui să se autosesizeze?

.

 

Basescu si=a asmutit "dulaii"asupra TB.

Tribunalul Bucuresti a pronuntat o sentinta, care nu este pe placul dictatorului.Ca atare,TB trebuie pus urgent sub controlul slugilor basiste.Se asteapta interceptari(fabricate de SRI),perchezitii,acuzatii si arestari ale membrilor completului de judecata,care l-au eliberat pe Nastase,ignorind ordinul lui Basescu.

 
 

Nu sint fan a lui Basescu..

Dar nu inteleg cum a putut sa le determine pe cele 2 judecatoare sa ia mita ??? Chiar asa !

Chiar asa!

Prin exemplu personal.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor