CSM analizeaza daca e cazul sa sesizeze Inspectia Judiciara pentru fotografiile cu Udrea si Bica

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 20:56
1184 citiri
CSM analizeaza daca e cazul sa sesizeze Inspectia Judiciara pentru fotografiile cu Udrea si Bica

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizeaza daca se impune sesizarea Inspectiei Judiciare, pentru verificari legate de fotografiile facute publice joi in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica (foto stanga), au declarat oficiali ai institutiei.

Inspectia Judiciara poate fi sesizata, fara intrunirea plenului CSM, de catre presedintele sau vicepresedintele Consiliului.

La randul sau, Inspectia Judiciara analizeaza daca se va autosesiza sau nu in acest caz.

Verificarile privind fotografiile cu Udrea si Bica pot fi facute fie in urma sesizarii Inspectiei Judiciare de catre CSM, fie in urma unei autosesizari a Inspectiei.

Udrea, fotografiata la Paris cu sefa DIICOT? (Foto)

Sefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa faca, prin Inspectia Judiciara, verificari privind imaginile aparute pe internet in care apare alaturi de Elena Udrea, precizand ca nu comenteaza aspecte ce tin de viata privata, din timpul unui concediu de odihna.

"Procurorul sef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, intelege sa nu comenteze in spatiul public aspecte care tin de viata privata, desfasurate in cadrul efectuarii unui concediu de odihna. De altfel, procurorul sef al DIICOT a solicitat astazi (joi - n.red.) Consiliului Superior al Magistraturii sa declanseze, de indata, - prin Inspectia Judiciara a CSM - verificari privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune in data de 30.10.2014, precum si comentariile efectuate in spatiul public cu acest prilej, de natura a aduce atingere reputatiei profesionale", se arata intr-un comunicat remis de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Udrea acuza serviciile secrete

Elena Udrea a declarat, joi, dupa publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI), Anamaria Topoliceanu, la cumparaturi la Paris, ca este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizand ca va da in judecata hotelul care a furnizat notele de plata.

Elena Udrea, fotografiata la Paris cu sefa DIICOT: Liderul PMP acuza serviciile secrete

Udrea a spus ca fotografiile aparute sunt facute profesionist si ca este vorba despre o actiune de filaj. Ea a precizat ca vizita ei la Paris a fost in week endul de Valentine's Day, in 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o actiune la Haga, unde a si plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul ca facturile referitoare la cazarea si masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, dupa intrarea ei in cursa prezidentiala.

De asemenea, Udrea a anuntat ca va da in judecata hotelul.

Fotografii cu Elena Udrea, sefa DIICOT, Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Anamaria Topoliceanu au fost difuzate joi, pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog.

De asemenea, pe blog au fost publicat si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters.

Udrea, fotografiata cu sefa DIICOT la Paris - blogul pe care au aparut pozele a disparut

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...