CSM discuta joi scrisoarea lui Predoiu si pensionarea presedintelui ICCJ

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 13:15
878 citiri
CSM discuta joi scrisoarea lui Predoiu si pensionarea presedintelui ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii va dezbate joi scrisoarea ministrului Predoiu, in care acesta a cerut CSM convocarea unei sedinte pentru clarificara pozitiei sale fata de forma protestului magistratilor, tot pe 10 septembrie urmand sa fie discutata pensionarea presedintelui instantei supreme.

Pe 2 septembrie, Ministerul Justitiei a facut public un comunicat in care critica protestele magistratilor, pe care le considera nelegale, si in care preciza ca asteapta ca CSM sa isi asume o pozitie clara.

MJ a adresat o scrisoare presedintelui CSM, Virgil Andreies, prin care solicita convocarea de urgenta a unei sedinte de plen in care sa se clarifice pozitia CSM fata de forma protestului, anunta comunicatul.

Potrivit acestuia, solicitarea a fost respinsa o data de plenul CSM in luna iulie, dar MJ considera ca afectarea intereselor si drepturilor tertilor de intrerupere a activitatii de judecata impune rediscutarea propunerii.

"Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti se pronunta pentru reluarea activitatii de judecata. Astfel, sustine MJ, intreruperea activitatii de judecata incalca legea si statutul magistratilor.

Forma radicala si nelegala a protestului, constand in intreruperea activitatii de judecata, este disproportionata in raport cu motivatiile care s-au succedat in sustinerea acestui protest", arata MJ.

"Dobandirea unui statut salarial pe masura importantei si complexitatii muncii nu se poate face cu forta si prin santaj institutional. Vremea mineriadelor a trecut", sustine MJ.

Tot pe 10 septembrie, CSM ar urma sa ia in discutie cererea de pensionare depusa de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa.

Judecatorul a implinit, pe 1 septembrie, varsta de pensionare, respectiv 70 de ani, motiv pentru care a trimis CSM, in urma cu mai multe saptamani, cererea sa de pensionare.

Nicolae Popa a explicat, pe 31 iulie, conditiile in care a ramas in functie pana la varsta de 70 de ani, desi legea prevede 68 de ani si procedura care va fi urmata pentru desemnarea unui alt presedinte la conducerea instantei supreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
Consiliul Superior al Magistraturii a amânat miercuri, 17 aprilie, decizia în cazul judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Inspecţia Judiciară solicitase suspendarea acesteia...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#CSM, #scrisoare Predoiu, #pensionare presedinte ICCJ , #CSM