CSM i-a trimis lui Iohannis actele prin care s-a avizat numirea lui Horodniceanu pentru sefia DIICOT

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:04
2462 citiri
CSM i-a trimis lui Iohannis actele prin care s-a avizat numirea lui Horodniceanu pentru sefia DIICOT
Foto: Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru functia de procuror-sef al DIICOT, au declarat reprezentatii CSM.

Conducerea CSM a trimis, luni, Administratiei Prezidentiale inregistrarea audio-video a sedintei, dar si documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabila a lui Horodniceanu. De altfel, acestea se afla publicate si pe site-ul consiliului.

Candidatul la sefia DIICOT, audiat de CSM: Suspiciuni de autoplagiat, aluzii si raspunsuri gresite

Horodniceanu a primit avizul CSM pentru sefia DIICOT - Ce spune despre o intalnire cu Nichita

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil.

Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cere stenogramele sedintei in care a fost audiat

Potrivit reprezentatilor CSM, stenogramele sedintei nu au fost trimise, intrucat acestea nu se mai realizeaza inca din 2011, cand s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM.

Administratia Prezidentiala a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, ca, prin adresa nr. 3/23548/05 mai 2015, ministrul Justitiei, Robert Marius Cazanciuc, a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, insotita de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

"In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere", se preciza in comunicatul transmis de Presedintie.

Cazanciuc: Horodniceanu e cea mai buna propunere pentru DIICOT, imi asum responsabilitatea

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis, pe 6 mai, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presa al MJ.

Eveniment Quarterly Report

George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a deplasat, joi, 21 septembire, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, alături de mai mulţi susţinători ai partidului, unde a anunţat că...
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi, 21...
#CSM documente Iohannis Horodniceanu, #Iohannis stenograme CSM Horodniceanu , #CSM
Comentarii