CSM, in cazul Nicolescu: Dezbaterile cu informatii eronate afecteaza actul de justitie

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 22:06
2314 citiri
CSM, in cazul Nicolescu: Dezbaterile cu informatii eronate afecteaza actul de justitie

Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza intr-un comunicat de presa ca judecatoarea Ioana Mihaela Neacsa, cea care a hotarat arestarea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, lucreaza la Tribunalul Arges incepand din 2004 si ca a asigurat, joi, serviciul de permanenta conform unei programari facute in urma cu doua luni.

Conform comunicatului citat, CSM doreste sa elimine astfel speculatiile si interpretarile bazate pe necunoasterea informatiilor reale. Precizarea este facuta in contextul in care in presa s-au lansat zvonuri potrivit carora judecatoarea Neacsa ar fi fost anterior procuror DNA sau ca aceasta ar fi fost detasata special de la Bucuresti pentru a judeca, joi, cazul Nicolescu, informatii preluate inclusiv de liderul PSD, Victor Ponta.

Din evidentele oficiale ale CSM reiese ca judecatoarea Ioana Mihaela Neacsa a fost in perioada 01.10.1999-30.06.2000 - auditor la Institutul National al Magistraturii, apoi in perioada 15.08.2000-07.05.2002 - judecator stagiar la Judecatoria Constanta, in 07.05.2002 a fost numita judecator inamovibil la Judecatoria Medgidia, jud. Constanta, iar in 01.09.2004 a fost promovata si transferata la Tribunalul Arges.

"Potrivit Regulamentului de Ordine Interioara al Instantelor Judecatoresti, planificarea permanentelor se aproba prin Hotarare a Colegiului de Conducere. In acest sens, doamna judecator Neacsa a efectuat, la data de 27.01.2011, serviciul de permanenta, asa cum rezulta din Hotararea de Colegiu nr. 28 / 29.11.2010 a Tribunalului Arges, Tribunalul Arges a comunicat ca aprobarea planificarii permanentelor de catre Colegiul de Conducere de la aceasta instanta se face in orizontul a cate doua luni", se mai precizeaza in comunicatul CSM.

Documentul este semnat de presedintele CSM, judecatorul Horatius Dumbrava, si trage un semnal de alarma asupra faptului ca "astfel de dezbateri publice bazate pe date si informatii eronate sunt de natura sa afecteze un act de justitie independent si impartial".

De altfel, si presedintele tribunalului Arges, magistratul Tomescu, a declarat pentru Jurnalul National ca "judecatoarea Mihaela Neacsa nu este detasata, este judecatoare la Tribunalul Arges, la sectia penala, de 5-6 ani. (...)Noi intocmim serviciile de permanenta cu magistratii care trebuie sa asigure permanenta la instanta si le facem cunoscute autoritatilor care au competenta de a veni cu propuneri de arestare preventiva. Programarea judecatorilor pentru serviciile de permanenta se face pe o perioada indelungata, de cateva luni".

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...