CSM isi alege, miercuri, vicepresedintele - scandalul continua

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 08:36
1859 citiri
CSM isi alege, miercuri, vicepresedintele - scandalul continua
Foto: Arhiva

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se intruneste, miercuri, in sedinta, pentru alegerea vicepresedintelui CSM.

Pentru functia de vicepresedinte al CSM si-au depus candidatura fostul sef al Consiliului, Alina Ghica, si judecatorul Cristian Danilet.

Pe ordinea de zi a sedintei plenului din 9 ianuarie, ora 15:00, la primul punct se afla alegerea vicepresedintelui CSM.

Scandalul CSM continua: Alegerea lui Haineala, contestata si de ministrul Pivniceru

CSM o contrazice pe Pivniceru: Conducerea a fost aleasa perfect legal

Sedinta de vineri, in care CSM si-a ales noul presedinte - procurorul Oana Haineala - a fost una extrem de tensionata. Primiul scandal izbucnit a fost legat de numirea unui procuror in fruntea Consiliului. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat anularea alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al CSM.

Cererea ar fi fost respinsa insa prin vot, iar procurorul Haineala a fost reconfirmat in fruntea CSM, se anunta vineri.

Scandal la CSM: Judecatorii au cerut anularea alegerilor - refuzati cu 11 voturi la 7

Si ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, dar si premierul Ponta au contestat rezultatul, declarand pentru presa ca alegerea lui Haineala nu a avut temei legal, iar sedinta CSM a fost "o mascarada".

In replica, CSM a precizat ca respingerea solicitarii de revocare a hotararii prin care Oana Haineala a fost aleasa presedinte al CSM s-a facut cu respectarea reglementarilor legale.

Al doilea scandal, legat de vicepresedintele CSM

Un alt punct tensionat al sedintei de vineri a fost alegerea vicepresedintelui Consiliului. Judecatoarea Alina Ghica, candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM, nu a intrunit vinerea trecuta numarul de voturi pentru a fi aleasa in aceasta functie.

Respingerea a venit dupa ce patru judecatori au parasit sala de sedinta, fiind nemultumiti ca Alina Ghica nu a depus din timp proiectul de management pentru a putea fi studiat de membrii CSM.

Dupa votul primit de Alina Ghica, judecatorul Cristi Danilet a anuntat ca isi depune si el candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM, pentru a debloca situatia din Consiliu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#CSM Alina Ghica vicepresedinte, #miercuri alegeri vicepresedinte CSM, #DAniel candidat vicepresedinte CSM , #CSM