Ziare.com

CSM isi alege vineri conducerea

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 23:47

   

CSM isi alege vineri conducerea
Consiliul Superior al Magistraturii isi alege vineri conducerea, iar judecatorul Alexandru Serban si-a anuntat deja candidatura pentru functia de presedinte.

Acesta a spus ca toate candidaturile depuse trebuie sa fie cunoscute din timp de catre cei interesati de activitatea Consiliului.

"Publicitatea trebuie sa vizeze atat candidaturile in sine, cat si proiectele pe care le prezinta candidatii si pe care le propun pentru anul care urmeaza. In aceste conditii, votul pe care il vor da colegii din CSM va fi unul avizat, in cunostinta de cauza si va viza obiectivele pe care le urmareste fiecare candidat in anul 2012", a declarat Alexandru Serban, intr-un interviu pentru Juridice.ro.

Acesta a apreciat activitatea actualului presedinte al CSM, Horatius Dumbrava, ca fiind "in ansamblu pozitiva si, sub unele aspecte, inovatoare". Judecatorul sustine ca, in cazul in care va fi ales, va continua proiectele incepute in 2011.

"Principalul obiectiv pe care-l vad este o consolidare institutionala si nu numai a Consiliului.

Vizez o coeziune mult mai larga decat pana acum a membrilor CSM, printr-o comunicare mai buna in interior, dar si o strangere a relatiilor cu sistemul judiciar prin intalniri mai dese si printr-o comunicare mult mai larga cu acesta.

Sigur, noi avem si un plan in ceea ce priveste realizarea recomandarilor din ultimul raport MCV, si acest plan privind MCV, alaturi de planul nostru multianual si de planul strategiei priviind intarirea integritatii in sistemul judiciar vor fi unele din principalele obiective pentru anul 2012", a mai declarat Alexandru Serban.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se reuneste, vineri, in sedinta pentru a alege noul presedinte si noul vicepresedinte al CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii este format din 14 magistrati (noua judecatori si cinci procurori) alesi in adunarile generale ale magistratilor si validati de Senatul Romaniei. In componenta CSM sunt si doi reprezentanti ai societatii civile, alesi de Senat. Exista si trei membri de drept, respectiv presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ministrul Justitiei si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele si vicepresedintele sunt alesi dintre cei 14 magistrati, membri ai Consiliului. Atunci cand presedintele CSM este judecator, vicepresedintele trebuie sa fie procuror si invers.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1110 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da', asa-zisa putere "judecătorească" (in realitate, doar o parte a

celei "judiciare") rămane tot neeligibilă?

 

O institutie

ce protejeaza coruptia si spaga, incepand de la ei...asta este CSM

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor