Ziare.com

CSM motiveaza de ce a dat negativ procurorilor propusi de Pivniceru (Video)

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 21:27

   

CSM motiveaza de ce a dat negativ procurorilor propusi de Pivniceru (Video)
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a transmis, luni, ministrului Justitiei cele doua hotarari privind avizarea negativa a procurorilor Ioan Irimie si Tiberiu Nitu propusi pentru functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Astfel, Ioan Irimie, propus pentru sefia DNA, a fost respins cu un vot de 5-1 dupa audierile in sectia de procurori a CSM pentru ca a demonstrat ca nu cunoaste institutiile Uniunii Europene si realitatile institutionale ale DNA, dar si pentru ca a dovedit o lipsa de viziune manageriala privind organizarea si eficientizarea DNA.


"Se observa si cunoasterea lacunara a realitatilor institutionale ale Directiei Nationale Anticoruptie de catre candidat, tinand seama, de exemplu, de lipsa unui raspuns satisfacator privind rolul Directiei nationale Anticoruptie in cadrul Grupului de state impotriva Coruptiei (GRECO), precum si de lipsa unei prezentari coerente detaliate a modalitatilor concrete de colaborare cu Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parlamentul Romaniei, Ministerul finantelor Publice si alte institutii publice, inclusiv cu Serviciul Roman de Informatii sau alte structuri informative specializate", se arata in hotararea CSM.

Lui Ioan Irimie i se reproseaza ca, desi procurorul a identificat o serie de vulnerabilitati si a propus obiective pentru eliminarea lor, nu a venit cu modalitati concrete de a duce la indeplinire obiectivele respective.

In ceea ce priveste activitatea lui Ioan Irimie ca procuror sef al Serviciului teritorial Cluj in perioada 2003-2005, CSM retine "lipsa de performanta in exercitarea atributiilor manageriale privind organizarea eficienta a activitatii".

De asemenea, lui Ioan Irimie i s-a reprosat ca a dat dovada de o "scazuta capacitate de adaptare la conditiile interviului, precum si furnizarea unor raspunsuri partiale, uneori eronate, in raport cu scopul si modalitatile de formulare a intrebarilor".

In ceea ce il priveste pe Tiberiu Nitu, propus pentru functia de procuror general al Romaniei, CSM a a decis ca acesta nu indeplineste conditiile cerute de acest post, si nu doar din punct de vedere profesional, ci si ca personalitate.

"Din analiza planului de management si din raspunsurile la intrebarile adresate de membrii Sectiei pentru procurori, rezulta ca modalitatile de inlaturare a vulnerabilitatilor identificate sunt tratate la modul general, solutiile implica majoritar modificari legislative si nu sunt fundamentate pe studii si analize privind eficacitatea sistemului judiciar, un exemplu edificator in acest sens fiind necunoasterea studiilor de impact referitoare la noile coduri. De altfel, la majoritatea intrebarilor adresate de Sectia pentru procurori, domnul procuror a evitat raspunsurile directe si concrete", se arata in hotararea CSM.CSM critica faptul ca din proiectul de management a lui Nitu lipseste "cu desavarsire" orice perspectiva asupra "modului in care Ministerul Public se inscrie in sinergia institutionala, respectiv orice viziune asupra relationarii cu celelalte institutii implicate direct sau indirect in actul de justitie".

De asemenea, Tiberiu Nitu nu a identificat "masuri imediate si concrete" care sa conduca la obtinerea unor rezultate pozitive in buna desfasurare a activitatii unitatilor de parchet.

In plus, acestuia i s-a reprosat si faptul ca, din perspectiva functiei de ordonator principal de credite la care a candidat, Tiberiu Nitu "a oferit raspunsuri vagi".

"Din desfasurarea interviului, s-au sesizat in privinta candidatului un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, o scazuta capacitate de mobilizare si adaptare la interviu, precum si o spontaneitate redusa", informeaza se mai arata in hotararea sectiei de procuriri a CSM.

C.B.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3060 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CSM si-a motivat avizul negativ dar d-ra Pivniceru

si-a motivat aprecierea domniei sale fata de cele 2 persoane??

Poate n-ar fi rau sa ne spuna si d-na Ministru care au fost calitatile esentiale care au determinat-o sa-i numeasca pe cei 2!

 

motivarea este ca cei doi au fost buni turnatori pana in 90 !

---------------------

neoficial poate aveti dreptate, insa ca sa fie

coreta informatia trebuie dovezi adevarate!!

.

Ce motivatie mai avem nevoie i-au vazut toata tara ... ma tem ca cerul Romaniei se intuneca ... votati ce spune antena 3, votati cu spionajul rusesc si cu mizeria nationala, votati iesirea noastra din Uniunea Europeana ... votati cu Felix Voiculescu , cu Iliescu, cu Becali, cu Vanghelie si Mazare, votati contra Romaniei !

motivarea de 'erou' a lui Nitu este si mai

interesanta.
Cum poate fi erou un militar in termen care executa ordinele superiorilor. A tras in teroristi? Cati teroristi a prins? A avut rezultate de N ori mai bune decat camarazii sai?
Se simte cumva jenat de certificatul de revolutionar? De ce?

Fratzilor, cand am vazut-o pe Treantza-CremShmid dand din

buclele artistic vopsite, dupa ce am dat sonorul mai tare sa auz ce zice, am crezut ca m-am transportat subit pe vremea DementuluiNero, imparatul nebun si poet.
Nu se poate, nu exista, este imposibil ca Romania sa fie reala si cu adevarat. E absurd:
Treantza-CremShmid n-ar fi procuroare intr-o tzara reala.
Traim in basme.

procurorii propusi sunt uneltele mafiei USL!

nici o grija, cosmarul poate incepe dupa 9 decembrie...Cine nu invata de vorba buna, invata pe calea cea grea: adica reintoarcerea la perioda sekurista, dar in locul lui Ceausescu vom avea mii de sekuristi cu acolitii lor care vor jefui in voie la umbra "legii" ce a mai ramas de jefuit...Ceausescu ne-a lasat totusi cu datorie zero, insa actuala clasa politica atit USL cit si PDL ne-au adus la sapa de lemn si e loc si de mai rau...vom avea salarii si pensii sub China si sub Africa!!!

cei doi au crezut ca treaba merge ca la sediul PSD !

Irimie si Nitu au aterizat din 1947 in 2012 si le e greu !
sa-i scuzam , pe banii celor care se trezesc de dimineata , ca romanii au bani multi si timp berechet !

 

Cronos , oficial in Romania e democratie !

neoficial este dictatura politrucului proaspat imbogatit in epoca lui Iliescu !
vrei dovezi ? - mergi in Romania pe strada si le vezi la tot pasul !
chiar daca nu am fost acolo de 22 de ani , vorbesc cu persoane competente care au legatura cu Romania si care nu sunt niste votangii de conjunctura !

 

Bum, oficial este dictatura!!

Democratia inseamna sa tii cont de parerea poporului ori de cite ori acesta si-o exprima si sa nu modifici legile ca sa iti obtii interesul prin intermediul poporului!!!

Eu as indrazni sa spun ca suntem intr-o dictatura parlamentara!!

 

ne-am intins prea mult ! o lasam asa !

---------------------

Are motiv Mona Pivniceru sa-i regrete ? Erau,,alesii,,domniei sale.

Cei doi,,refuzati,, pot da mana cu vanzqtoarea de le Aprozar !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor