Ziare.com

CSM o contrazice pe Pivniceru: Conducerea a fost aleasa perfect legal

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 11:50

   

CSM o contrazice pe Pivniceru: Conducerea a fost aleasa perfect legal
Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza intr-un comunicat remis luni presei ca respingerea solicitarii de revocare a hotararii prin care Oana Haineala a fost aleasa presedinte al CSM s-a facut cu respectarea reglementarilor legale.

Comunicatul vine in contextul in care au existat mai multe contestatii publice la adresa modului in care s-au desfasurat alegerile la CSM in sedinta de vineri.

Scandal la CSM: Judecatorii au cerut anularea alegerilor - refuzati cu 11 voturi la 7

Scandalul CSM continua: Alegerea lui Haineala, contestata si de ministrul Pivniceru

In comunicatul CSM remis Ziare.com se reaminteste ca Sectia pentru judecatori a solicitat revocarea hotararii respective invocand "un presupus blocaj institutional generat de inexistenta unei candidaturi pentru functia de vicepresedinte al Consiliului ca urmare a respingerii de catre plenul CSM a candidaturii doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica".

"In consecinta, a fost convocata o noua sedinta de plen, pentru ora 17.15, in cadrul careia Sectia pentru judecatori a CSM a propus suplimentarea ordinii de zi a sedintei cu solicitarea de revocare sus-mentionata. Propunerea de suplimentare a fost supusa votului si, cu majoritatea celor 18 membri prezenti, a fost aprobata, fiind distribuite ulterior 18 buletine de vot privind aprobarea/respingerea propunerii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM.

Dupa dezbateri au fost predate aparatului tehnic un numar de 11 buletine, toate exprimand votul de respingere a propunerii. Restul de 7 buletine de vot nu au fost predate. Activitatea de colectare si numarare a buletinelor de vot de catre secretariatul sedintei a fost realizata in cadrul sedintei, in prezenta tuturor membrilor CSM prezenti la sedinta", se precizeaza in comunicatul CSM.

In document se reaminteste ca dispozitiile art. 12 ind. 1 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM prevede ca "membrii isi pot exprima in mod valabil votul in plen sau in sectii sub conditia participarii la dezbaterile pe marginea punctului supus procedurii de vot", in concluzie "solicitarea de revocare a hotararii nr. 8 a plenului CSM prin care a fost numit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost respinsa".

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4767 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Putere in stat sub conducerea unei persoane din afara acesteia?

Pentru acoperirea juridică a acestui viciu, fie se modifică Constitutia prin consacrarea puterii judiciare, fie se declară si procurorii judecători de instructie retroactiv.

 

...

.. nu este normal ca un ministru numit politic sa-si dea cu parerea despre alegerile din CSM indiferent cum au fost acestea .. de aceea sunt alegeri .. nu scrie nicaieri ca un procuror nu poate candida la functia de presedinte CSM .. daca era asa, nu trebuia sa acceptati candidatura in prima faza .. o data ce candidatura a fost acceptata atunci care este problema? .. adica poate candida dar sub nicio forma n-are voie sa castige !? .. unde s-a mai auzit asa ceva? .. in alta ordine de idei, daca citim proiectele celor doi candidati, si inginera sa fi fost si tot trebuia aleasa .. nici nu exista comparatie intre cei doi .. "procurorul" a avut un proiect de 20 de pagini iar "judecatorul" un proiect de 7 pagini .. iar in cele 7 pagini "judecatorul" aduce elogii ministrului justitiei cand el trebuie sa fie independent .. asa ca tovarasa mona, stim ca aveti obiectiv sa spalati toti coruptii din usl, inclusiv prietenii de familie costiniu, dar eu zic ca ajunge cat timp a fost justitia in mana voastra .. aveti un minister de organizat si restructurat, nu de tinut batalii politice cine sa conduca justitia .. nu este traba dvs ..

Fiind acolita grupului de magistrați securiști

școliți la Bran, trece ca tancul sovietic peste orice.
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/magistratii-securisti-formati-la-scoala-de-la-bran-119826.html

.

Pivnicerul independent are grija de vinul casei ... olteanca va reusi sa-si pastreze "independenta" pana in 2o14, cand "independentul" Sori Opresci va fi inrtalat de Antena 3 la Cotroceni !

E greu sa faci ordine in dezordinea creata de basescu

Cu oameni pusi la ordinul lui.Ce cauta Daniel morar la legerile csm?Nu avea dreptul! AAAA asa i-a dictat cel de sus?
Numai nereguli in vremurile de restriste conduse de base!

 

Aveti dreptate, lucrurile trebuie sa reintre in ordine.

Numai cu justitia lui Becali totul va fi bine si afara cald.

spune-mi si mie

unde ti-e sheful,kkrau? Unde se dezabureste.
Ca va tot legati de Base ca ce si pe unde umbla. Al vostru unde e? La ce clinica din Italia?

Base al tau a fost la o clinica diin Austria

S-a intors sanatos la coloana, dar il cam doare cap[ul.Unde sa se trateze?

Pivniceru executa...

Au zbarnait telefoenele baronilor condusi de Felix.
Pivniceru trebuie sa ia masuri.
Nu se poate sa castigi alegerile cu 70% si totodata sa pierzi cel mai important sector - Justitia!
Motivele invocate de Pivniceru sunt puerile
Ce legatura are alegerea presedintelui CSM cu alegerea vicelui CSM?
Sunt doua posturi distincte, doua voturi distincte care nu se aleg la pachet si, ca atare, nu sunt conditionate intre ele.
Din moment ce membri CSM au acceptat candidatura doamnei Haineala, au supus la vot iar aceasta a castigat, este cat se poate de normal ca aceasta sa fie presedintele ales al CSM.
Postul de vicepresedinte este un post distinct pt care se voteaza separat si nu are absolut nicio legatura cu alegerea presedintelui.
Dar, cum spuneam, doamna Pivniceru este pusa acolo ca sa execute comenzile venite "de la centru" nicidecum ca sa asigure alegeri libere, normale.

 
 

 

In Ultima Vreme, APROAPE am crezut ca ...

Aceste Doua Cete, chiar joaca un teatru, oare_Si_cum patriotic.

NU !

Ceata lu' Guvernatoruu' este mai_Rea.
Spune-mi cine este Omuu' lui si nu mai am Dubii.

 

Ramii linistit la prima impresie

Schimbarea cirmuitorilor, bucuria prostilor.
Clasa noastra politica, in cvasitotalitatea ei isi trage seva din PCR + SECU.

Iar ce se posteaza pe forumul asta (si nu numai) nu sunt decit triste defulari ale bizonului mintit la nesfirsit.

Alegerea s-a facut sub directa supraveghere a lui Basescu

Mai trebuie vreun comentariu ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor