CSM prelungeste mandatul adjunctului lui Licu. Parchetul Militar e la un pas sa ramana fara sefi

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 16:45
7340 citiri
CSM prelungeste mandatul adjunctului lui Licu. Parchetul Militar e la un pas sa ramana fara sefi
Foto: Arhiva MAE

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a prelungit joi delegarea lui Horatiu Radu in functia de adjunct al procurorului general al Parchetului General. Magistratul a fost delegat pentru prima oara in aceasta functie pe 11 iunie, pe o perioada de 6 luni.

Sectia pentru procurori a prelungit mandatele mai multor procurori pe functii de conducere. In cazul altora, propunerile au fost respinse.

Astfel, CSM a respins delegarea pe o perioada de inca 6 luni a sefilor Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, Gheorghe Cosneanu si Ion Alexandru. Mandatul acestora in functiile de conducere expira pe 4 ianuarie 2020.

A fost respinsa si propunerea de delegare in functia de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia a procurorului Ilie Narita. Mandatul lui Marita in functia de conducere expira pe 1 ianuarie 2020.

In aceasta perioada urmeaza sa expire delegarile in functie pentru mai multi procurori de rang inalt, cum ar fi cea de procuror general interimar, functie ocupata de Bogdan Licu, sau cea de procuror sef adjunct la DIICOT, post ocupat de Oana Schmidt Haineala.

Pe ordinea de zi de joi a Sectiei pentru procurori din CSM erau mai multe delegari in functii de conducere, atat de la DNA, cat si in Parchetul General, printre cele mai importante sunt cele de procurori sefi ai Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA, functii ocupate de Marius Bulancea si Paul Dumitriu.

Iata lista completa a delegarilor pentru functile de conducere pe site-ul CSM.

Delegarile in aceste pozitii au loc in acelasi timp in care ministrul Catalin Predoiu a demarat procedura de selectie pentru procurorii-sefi la Parchetul General, DNA si DIICOT, institutii cheie in Justitie, care sunt conduse la acest moment de interimari.

Cine este Razvan Horatiu Radu

Razvan Horatiu Radu a fost agentul guvernamental al Romaniei pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene timp de 11 ani, pana a fost demis, anul trecut, de premierul Viorica Dancila.

El este magistrat de cariera si a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat in cadrul MAE, agent guvernamental al Romaniei pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. In 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justitie a UE si la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

Horatiu Radu a urmat cursurile Institutului National al Magistraturii (2001-2003), dupa care a fost numit procuror. Din anul 2006, a detinut, in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, functia de sef al Serviciului de Integrare Europeana si Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene si Relatii Internationale), indeplinind aceasta functie pana la numirea sa la MAE.

I.S.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Coaliția PSD-PNL a anunțat miercuri, 21 februarie, că a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în luna iunie. Această mutare ridică mai multe semne de întrebare în ceea...
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
#Horatiu Radu prelungire delegale CSM , #CSM