CSM propune inasprirea sanctiunilor pentru abaterile magistratilor

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 19:03
1392 citiri
CSM propune inasprirea sanctiunilor pentru abaterile magistratilor

CSM a aprobat, joi, o lista de propuneri privind modificarea statulului judecatorilor si procurorilor, propuneri ce prevad, printre altele, extinderea faptelor care constituie abateri si stabilirea unei liste cu abateri disciplinare grave.

Astfel, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis transmiterea catre Ministerul Justitiei a propunerilor de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in legatura cu abaterile disciplinare si sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate magistratilor.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, aceste propuneri au fost facute ca urmare a derularii proiectului de Twinning ligt - "Consolidarea eficientei judiciare din Romania".

"Propunerile de modificare legislativa insusite de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii vizeaza: stabilirea unei liste cu abateri disciplinare graduale, departajate in abateri foarte grave, abateri grave, abateri usoare, cu sanctiuni graduale corespunzatoare; extinderea faptelor care constituie abateri disciplinare prin includerea in lista abaterilor foarte grave a faptelor care sunt de natura sa afecteze prestigiul justitiei", se arata in comunicatul citat, in care se precizeaza ca aceste modificari se circumscriu obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Propunerile vor fi inaintate Ministerului Justitiei, singurul care are drept de initiativa legislativa in domeniul actelor normative privind sistemul judiciar.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....
Comentarii
conti
rank 5
Cam mult prea tarziu