CSM recomanda majorarea salariilor si pentru judecatori, nu doar pentru procurori

Marti, 23 August 2016, ora 17:55
4275 citiri
CSM recomanda majorarea salariilor si pentru judecatori, nu doar pentru procurori
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a votat marti, cu majoritate, memoriul magistratilor pentru aplicarea ordonantei de urgenta privind cresterile salariale in cazul tuturor magistratilor, decizia avand titlu de recomandare pentru ordonatorii de credite.

In cadrul sedintei de Plen ce a avut loc marti la sediul institutiei, membrii CSM au luat in discutie memoriul semnat de mai multe asociatii de judecatori din tara, prin care se solicita aplicarea ordonantei privind cresterile salariale pentru toti magistratii, atat procurori, cat si judecatori.

Membrii Consiliului au supus la vot si au decis, cu majoritate, ca recomandarea Plenului sa fie pentru aplicarea nediscriminatorie. Decizia CSM este una consultativa si merge cu titlu de recomandare la ordonatorii de credite.

Prezent in cadrul sedintei de Plen, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, dupa vot, ca se "bucura" ca s-a ajuns la aceasta decizie, dandu-i "incredere" ca la nivelul Ministerului Public s-a actionat in sensul legii cand a fost aprobat un ordin prin care procurorii vor primi o majorare salariala de pana la 18 procente, incepand din septembrie.

Ordonatorii de credite din justitie vor avea o intalnire, pe aceasta tema, pe data de 29 august, pentru o discutie "formala", a declarat marti seful CSM, Mircea Aron.

In cazul judecatorilor, Ministerul Justitiei nu a emis un act pentru majorare conform textului OUG 20/2016. Asta a atras nemultumirea a o parte dintre judecatori.

Acestia au semnat un memorandum prin care cer aplicarea unitara a Ordonantei care duce la cresterea salariilor, sustinand ca au fost discriminati.

"In cazul salarizarii discriminatorii, magistratii i-au cerut Ministrului Justitiei sa aplice ordonanta de urgenta 20/2016, 'care a fost emisa cu scopul declarat de a elimina urgent nivelurile diferite de salarizare pentru aceeasi functie, in cadrul aceleiasi institutii'", se arata intr-un comunicat remis de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CSM recomanda majorare salarii judecatori , #CSM