CSM respinge cererea Adinei Florea privind arestarea procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu (Surse)

Luni, 14 Ianuarie 2019, ora 22:57
5029 citiri
CSM respinge cererea Adinei Florea privind arestarea procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu (Surse)

Sectia pentru procurori a CSM a respins, luni, cererea depusa de Adina Florea, procuror sef adjunct al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, privind emiterea unui aviz in vederea solicitarii in instanta a arestarii preventive a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea si a fostului procuror Mircea Negulescu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Adina Florea a mers luni la CSM pentru a solicita aviz in vederea arestarii celor doi, insa Sectia pentru procurori a respins cererea dupa mai multe ore de dezbateri.

Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului General au extins cercetarile fata de Lucian Onea si fostul procuror Mircea Negulescu.

Initial, Lucian Onea a fost pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie sub forma complicitatii la favorizarea faptuitorului, represiune nedreapta si cercetare abuziva, iar Mircea Negulescu pentru participatie improprie sub forma complicitatii la favorizarea faptuitorului si complicitate la represiune nedreapta.

Ulterior, a fost extinsa urmarirea penala pe numele lui Mircea Negulescu pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, folosirea abuziva a functiei in scop sexual, complicitate la represiune nedreapta, inducerea in eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor Justitiei, trafic de influenta, fals intelectual, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, Lucian Onea este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, represiune nedreapta, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informatiilor secrete de stat, abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In plus, a fost extinsa urmarirea penala pe numele a trei procurori de la DNA Ploiesti si trei ofiteri de politie judiciara.

"Faptele cercetate vizeaza modul in care cei doi inculpati si cei sase suspecti au efectuat acte de urmarire penala in dosare aflate in instrumentarea lor, existand suspiciunea constituirii unui grup infractional organizat care ar fi actionat coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals", sustine Parchetul General.

Potrivit Parchetului General, in anul 2015, Lucian Onea si Mircea Negulescu l-au determinat prin constrangere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept "mita electorala". Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la DNA Ploiesti.

Parchetul mai arata ca, desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de corupere a alegatorilor, prezentand instantei, drept probe, documentele ticluite.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...