Ziare.com

CSM s-a sesizat din oficiu in apararea reputatiei magistratilor din dosarul Nicolescu

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 13:50

   

CSM s-a sesizat din oficiu in apararea reputatiei magistratilor din dosarul Nicolescu
Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, luni, in legatura cu apararea independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in instrumentarea si solutionarea dosarului presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.

Potrivit unei informari publice pe site-ul Consiliului, CSM, prin presedinte, a solicitat Inspectiei Judiciare sa efectueze in cel mai scurt timp verificarile prevazute de legile organizarii judiciare avand la baza afirmatiile, actele si faptele actorilor publici ce s-au referit public la cauza ce-l priveste pe Constantin Nicolescu - fata de care s-a solicitat de catre procurori arestarea preventiva intr-o cauza in care are calitatea de inculpat.

Totodata, potrivit sursei citate, rezultatul verificarilor Inspectiei urmeaza a fi supuse analizei Plenului CSM si comunicate sistemului judiciar si opiniei publice.

"In acest context, solicitarea Ministrului Justitiei formulata la data de 01.02.2011, in calitatea sa de membru de drept al CSM, se inscrie in demersul initiat deja de CSM", se arata in informarea citata.

Totodata, presedintele CSM face un apel la calm si echilibru catre fortele politice si le solicita sa respecte independenta judecatorilor si procurorilor in dezbaterile si actiunile publice pentru a nu influenta in niciun fel actul de justitie.

Ministerul Justitiei a propus si solicitat marti Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa se sesizeze din oficiu pentru apararea reputatiei si independentei judecatoarei Ioana Mihaela Neacsa, cea care a decis arestarea preventiva a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.

"Ministerul Justitiei a propus si solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa se sesizeze din oficiu, in temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum si al 75 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, pentru apararea reputatiei si independentei judecatoarei Ioana Mihaela Neacsa, in raport de declaratiile publice si atacurile verbale formulate in zilele anterioare impotriva magistratului de catre mai multe persoane publice", se arata intr-un comunicat remis marti de minister.

Totodata, reprezentantii MJ atrag atentia asupra faptului ca "orice judecata de valoare asupra dosarelor aflate pe rolul Justitiei si a solutiilor pronuntate in acestea presupune cunoasterea in detaliu a pieselor fiecarui dosar, precum si cunostinte profesionale corespunzatoare pentru evaluarea lor".

Mai mult, MJ face apel la intreg spectrul politic, in special la membrii Parlamentului Romaniei, sa manifeste retinere sau cel putin moderatie in exprimarea unor aprecieri asupra unor cazuri deduse judecatii, care nu au fost inca solutionate printr-o decizie definitiva.

"Criticile agresive si manifestarile publice exprimate in legatura cu, si inaintea pronuntarii unor decizii ale Justitiei, constituie implicit o presiune asupra magistratilor, care sunt datori sa reziste unor astfel de presiuni si sa judece strict in raport de piesele dosarului, prevederile legale si constiinta intima profesionala formata prin aprecierea acestora", potrivit aceleiasi surse.

Mai mult, potrivit MJ, amenintarile directe sau indirecte formulate la adresa unor magistrati contravin principiului fundamental al independentei magistratilor si a puterii judecatoresti, iar independenta magistratilor este un principiu fundamental al Justitiei penale, alaturi de principiile care reglementeaza drepturile si garantiile procesuale ale invinuitilor si inculpatilor.

Presedintele CJ Arges si-a pierdut cunostinta pe 27 ianuarie, la scurt timp dupa ce a aflat decizia Tribunalul Arges de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile, si a fost internat la Spitalul Floreasca din Capitala in seara aceleiasi zile.

Constantin Nicolescu a fost arestat preventiv in aceeasi zi, pentru fapte de coruptie. Printre altele, presedintele CJ Arges este cercetat in legatura cu obtinerea de fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli pretins afectate de inundatiile din 2005, pe baza unor documente falsificate, potrivit DNA. Potrivit procurorilor, contractele au fost derulate intre 2006 si 2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, aflata in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia inculpatului. Societatea in cauza a incasat banii atat pentru lucrari executate, cat si pentru unele neexecutate.

Recursul impotriva masurii arestarii preventive in dosarul lui Nicolescu se va judeca pe 2 februarie, potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Pitesti, Cristian Galatanu.

Sursa: rNews

Articol citit de 2118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Presedintele CJ Arges si-a pierdut cunostinta pe 27 ianuarie

Pe 27 ianuarie si-a pierdut probabil ultima cunostinta care trebuia sa se "implice" pentru a ramane liber.

 

Bine ca nu i-au disparut

si cunostintele infractoarei Iacob-Ridzi. Ba chiar a mai fost si deplansa la TV starea ei medicala "precara" de catre asa-zisul presedinte-jucator, capul mafiei securiste din Romania. Rusine!

Cind se va autosesiza CSM-ul si in cazul incetinelii cu care Parchetul ancheteaza falsul de la Legea pensiilor facut de Alma Anastase?

...

Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu.

Bine ca nu s-a sesizat din oficiu si in cazul infractoarei dovedite Monica Iacob-Ridzi. Pentru ca la noi, nu-i asa, camarila lacoma a lui Traian Basescu are imunitate, numai in opozitie depistandu-se hotii.

 

auzi!

Ce reputatie avea judecatoarea? Cea are a fost relevata de presa? Ce sa aperi la o sluga?

 

Nu conteaza asta. Locul tuturor hotilor este la puscarie.

Dar nu mafia securista a lui TB are caderea morala sa faca justitie in tara asta. Ei s-au dovedit pana acum de 100 ori mai infractori decat cei pe care-i aresteaza din opozitie. Si au impresia ca romanii nu-si dau seama de lucrul asta. Nu-i nimic, o sa le vina si lor randul intr-o buna zi.

IN SFARSIT, INCEPE SI CSM-UL SA LUCREZE!

Sa speram ca nu se va opri la acest caz! Nu de alta, dar sunt salarizati pentru asigurarea actului justitionar, INDEPENDENT, in Romania!

 

CITEVA INTREBARI.

CUM A FOST SI ESTE POSIBIL IN ROMANIA, CA MII SI MII DE FOSTI COMUNISTI SI SECURISTI, CU TOTII NISTE FOSTI AMARITI SI SARANTOCI, VENITI DE PRIN TOATE COCLAURELE, SATELOR SI COMUNELOR ROMANESTI, IN DECURS DE 21 DE ANI, IN TIMPUL ASA ZISEI DEMOCRATII, SA AJUNGA SI SA POSEDE IMENSE AVERI SI MULTE SI MARI CONTURI DE BANI IN VALUTA, CIT SI MONEDA NATIONALA PRIN BANCILE ROMANESTI SI STRAINE? CUM DE A AJUNS ACEST INDIVID NICOLESCU CONSTANTIN, FOST TARAN SARAC LIPIT PAMINTULUI, BOGAT PUTRED SI DETINATOR DE PROPRIETATI INTINSE, CONTURI MARI DE BANI IN BANCA, BUSINESS-URI PERSONALE SI DEVENID "VECINUL" APROAPE AL FIECARUI CETATEAN DIN JUDETUL ARGES? INTREBAREA ESTE; CUM SI DECE A FOST LASAT SA FURE CA LA DRUMUL MARE, ATITA AMAR DE VREME? NIMENI DIN OFICIALITATILE DIN ROMANIA NU SAU SEZIZAT, CHIAR NIMENI NU A VAZUT CE FACE ACEST NESATUL? ORI DACA FURAU TOTI POTENTATII TARII, SE FACEAU CA NU VAD SI-L TOLERAU CONTINUU PE ACEST HULPAV NICOLESCU CONSTANTIN. PE DEASUPRA, NICOLESCU CONSTANTIN A MAI... (arata tot comentariul) CUM A FOST SI ESTE POSIBIL IN ROMANIA, CA MII SI MII DE FOSTI COMUNISTI SI SECURISTI, CU TOTII NISTE FOSTI AMARITI SI SARANTOCI, VENITI DE PRIN TOATE COCLAURELE, SATELOR SI COMUNELOR ROMANESTI, IN DECURS DE 21 DE ANI, IN TIMPUL ASA ZISEI DEMOCRATII, SA AJUNGA SI SA POSEDE IMENSE AVERI SI MULTE SI MARI CONTURI DE BANI IN VALUTA, CIT SI MONEDA NATIONALA PRIN BANCILE ROMANESTI SI STRAINE? CUM DE A AJUNS ACEST INDIVID NICOLESCU CONSTANTIN, FOST TARAN SARAC LIPIT PAMINTULUI, BOGAT PUTRED SI DETINATOR DE PROPRIETATI INTINSE, CONTURI MARI DE BANI IN BANCA, BUSINESS-URI PERSONALE SI DEVENID "VECINUL" APROAPE AL FIECARUI CETATEAN DIN JUDETUL ARGES? INTREBAREA ESTE; CUM SI DECE A FOST LASAT SA FURE CA LA DRUMUL MARE, ATITA AMAR DE VREME? NIMENI DIN OFICIALITATILE DIN ROMANIA NU SAU SEZIZAT, CHIAR NIMENI NU A VAZUT CE FACE ACEST NESATUL? ORI DACA FURAU TOTI POTENTATII TARII, SE FACEAU CA NU VAD SI-L TOLERAU CONTINUU PE ACEST HULPAV NICOLESCU CONSTANTIN. PE DEASUPRA, NICOLESCU CONSTANTIN A MAI FOST SI COCOTAT ANI SI ANI DEARINDUL PE FUNCTII IMPORTANTE DE CONDUCERE, DE UNDE ACEST INDIVID NICOLESCU CONSTANTIN S-A INFRUPTAT FARA MASURA, EL IMPREUNA CU TOATA FAMILIA SI SLEAHTA LUI DE APROPIATI, DIN "CASCAVALUL ROMANIA". CUM DE SUNT ASA DE MULTI MILIONARI IN ROMANIA, CIND VREME DE 50 DE ANI A DOMINAT COMUNISMUL IN ACEASTA TARA, SI NUMENI NU AVEA NIMIC? INSEAMNA CA TOTI POLITICIENII CARE ASTAZI AU DEVENIT BOGATI, AU FURAT LA FEL PRECUM INDIVIDUL DE NICOLESCU CONSTANTIN, LA DRUMUL MARE, LASIND TARA SARACA SI IN INPOSIBILITATE DE DE ASI PRIMII ROMANII PENSIILE SI SALARIILE. CU TOTII ACESTI INDIVIZI AR TREBUI SA AIBA ACEIASI SOARTA CA A INDIVIDULUI NICOLESCU CONSTANTIN. LA PUSCARIE CU EI PE VIATA!

 

Care?

Usor cu pianul pe scari!Nu contest onoarea anumitor magistrati - toata stima pentru unii - dar nu generalizati ca deveniti penibili!
Ori mai luati unele masuri si reverificati "balanta"zeitei Dreptatii ca nu "merge unsa"pentru toti impricinatii!

 

Obstructionarea justitiei de PSD-PNL-pc

Sper ca de la masuri declarative CSM si MJ sa procedeze la deschiderea de procese penale contra celor care au insultat-o pe judecatoare in exercitiul functiunii .Ponta ar trebui sa fie cap de lista al acuzatilor.Sa se suspende imunitatile parlamentare pentru delictele de drept comun.Nimeni nu este deasupra legii.Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor