CSM s-a sesizat din oficiu in legatura cu declaratiile lui Daniel Morar

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 19:39

   

CSM s-a sesizat din oficiu in legatura cu declaratiile lui Daniel Morar
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu, vineri, cu privire la apararea independentei procurorilor DNA si a dispus efectuarea de verificari prin Inspectia Judiciara, in urma declaratiilor facute de procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, in legatura cu presiuni politice care ar fi facute in dosarul ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

"Avand in vedere declaratiile domnului Daniel Morar, procuror-sef al DNA, in legatura cu afirmatiile unor lideri politici, in conformitate cu dispozitiile art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat, de indata, din oficiu cu privire la apararea independentei procurorilor DNA si a dispus efectuarea de verificari prin Inspectia Judiciara de pe langa Plenul CSM", se arata intr-un comunicat CSM remis, vineri, Ziare.com.

CSM precizeaza ca "exprimarea de catre clasa politica a unor opinii in legatura cu dosare aflate in lucru poate constitui o imixtiune in activitatea magistratilor".

"Pe cale de consecinta, Consiliul Superior al Magistraturii recomanda reprezentantilor clasei politice sa manifeste rezerva si atitudine ponderata in exprimarea opiniilor referitoare la instrumentarea unor cauze aflate in lucru de catre judecatori si procurori", precizeaza CSM.

Cazul Borbely: Seful DNA acuza presiuni politicePrecizarile CSM vin dupa ce procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat vineri, intr-o interviu la postul public de televiziune, ca in dosarul legat de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-au facut presiuni din partea unor politicieni.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Kiatra-Neamt
rank 5
Alta GRUPARE INTERLOPA ??
Cate HOTARARI DICIPLINARE - a emis PLENUL C.S.M. ?? iar noi NU stim !!
PAPA BANUL PUBLIC - in schimb avem o INJUSTITIE dupa 21 de anii de DICTATURA.....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor