Cum motiveaza CSM avizul dat lui Kovesi: Viziune manageriala si rezistenta la stres

Vineri, 10 Mai 2013, ora 19:31
2468 citiri
Cum motiveaza CSM avizul dat lui Kovesi: Viziune manageriala si rezistenta la stres

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si-a motivat avizul pozitiv numirii Laurei Codruta Kovesi in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Potrivit CSM, Kovesi a dat dovada de profesionalism, are o viziune manageriala corecta privind organizarea DNA, rapiditate in luarea deciziilor si o rezistenta deosebita la stres.

Membrii Sectiei pentru procurori a CSM au decis, joi, cu unanimitate de voturi, acordarea avizului pozitiv in cazul Laurei Codruta Kovesi.

Acestia au precizat in motivarea hotararii ca aceasta "a dat dovada de profesionalism, avand capacitatea de a-si analiza in mod obiectiv performantele proprii in cadrul activitatii pe care o desfasoara, de a identifica eventuale disfunctii si de a propune masuri concrete si viabile pe termen scurt, mediu si lung care sa contribuie la imbunatatirea activitatii specifice a Directiei Nationale Anticoruptie", informeaza realitatea.net.

Cum si-a sustinut Kovesi candidatura la DNA in fata CSM (Video)

Conform acestui document, Laura Codruta Kovesi are "o viziune mangeriala corecta" in ceea ce priveste organizarea si eficientizarea DNA, "prezentand modalitati concrete si eficiente de punere in practica a obiectivelor propuse in raport de posibilitatile actuale si legislatia in vigoare".

"Referitor la experienta profesionala a doamnei Kovesi Laura Codruta, se retine ca in exercitarea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a asumat responsabilitati specifice functiei de conducere, remarcandu-se prin organizarea eficienta a activitatii, asumarea raspunderii pentru solutiile adoptate in dosare, rapiditatea in luarea deciziilor, cat si printr-o rezistenta deosebita la stres", se mai arata in motivarea deciziei Sectiei pentru procurori.

Mai mult, Kovesi are "calitati manageriale, impunandu-se prin tact si echilibru, si mentinerea unui climat de munca nonconflictual".

"Laura Codruta Kovesi dispune de cunostinte solide in domeniul dreptului penal, cunostinte pe care le-a aplicat in practica in mod corect, cunoaste institutiile europene si internationale, normele si mecanismele ce reglementeza raporturile Ministerului Public cu acestea", se mai arata in motivare.

Laura Codruta Kovesi a fost audiata joi, cand a propus masuri pentru cresterea eficientei DNA si a sustinut ferm apararea statutului procurorului si independenta acestuia.

Ca un punct slab al sistemului, aceasta a identificat situatia resurselor umane, mai exact cea a functiilor de conducere si a posturilor vacante. Laura Codruta Kovesi a precizat ca va avea o relatie de colaborare si cooperare cu noua structura de conducere a DNA.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#motivare CSM aviz Kovesi, #CSM motivare Kovesi aviz pozitiv , #CSM