Daniel Morar, numit consilier al sefului CSM - detasarea la M.Public inceteaza in 10 zile (Video)

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:42
4098 citiri
Daniel Morar, numit consilier al sefului CSM - detasarea la M.Public inceteaza in 10 zile (Video)
Foto: B1TV

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, vineri, incetarea detasarii lui Daniel Morar in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, la solicitarea acestuia.

Decizia a fost luata in unanimitate de membrii sectiei pentru procurori a CSM, iar intreruperea detasarii intra in vigoare la data de 15 aprilie, se arata intr-un comunicat remis presei.

De asemenea, la solicitarea presedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Haineala, Daniel Morar a fost detasat pe o perioada de 6 luni, incepand cu data de 15 aprilie 2013, in functia de consilier al presedintelui CSM. Decizia presedintelui CSM are numarul 152/ 05.04.2013.

Conform comunicatului citat, procurorul Daniel Morar si-a exprimat acordul pentru detasare, cu mentiunea ca ea va inceta la data de 7 iunie 2013, urmand ca acesta sa isi preia mandatul la Curtea Constitutionala.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

Daniel Morar a cerut CSM vineri, printr-o declaratie publica, sa revoce hotararea prin care a fost detasat pentru 6 luni in functia de procuror general interimar, dupa ce premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu au pus la indoiala legalitatea hotararii adoptate de CSM in cazul sau.

C.B.

#CSM detasare Morar Parchet, #Daniel Morar consilier CSM, #Daniel Morar consilier Haineala , #CSM