Danilet: Ar fi dezastruos pentru CSM ca unii membri sa-si negocieze functiile

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 10:33
3902 citiri
Danilet: Ar fi dezastruos pentru CSM ca unii membri sa-si negocieze functiile

Judecatorul CSM Cristian Danilet a declarat ca ar fi dezastruos pentru Consiliul Superior al Magistraturii sa apara alti membri ai sai care sa-si negocieze functiile "in afara cadrului legal".

"Ar fi dezastruos pentru noi sa apara si alti membri CSM care negociaza functii in afara cadrului legal. (...) Inteleg ca deja se fac negocieri in afara cadrului legal. Daca se confirma, este foarte rau pentru membrii CSM", a spus Cristian Danilet, miercuri, in legatura cu perchezitiile DNA la locuintele lui George Balan, membru al CSM, si a consilierului acestuia, Marcel Sampetru.

Procurori CSM, ridicati de DNA - doreau functia lui Kovesi

Acestia sunt acuzati ca au facut trafic de influenta pe langa lideri ai USL, pentru a o inlocui pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror general.

Judecatorul CSM a precizat ca s-a solicitat, marti, ca in perioada de interimat a functiei de presedinte al Romaniei sa nu se faca numiri la Parchetul General si la sefia DNA. In plus, CSM a solicitat Ministerului Justitiei ca numirile sa se faca printr-un criteriu obiectiv.

DNA a facut perchezitii la seful DGIPI Ilfov

"Noi nu suntem numiti politic, suntem alesi de alti judecatori si procurori. Membrii CSM trebuie sa se tina in afara acestor jocuri politice. Am fost informat de dimineata ca sectia de procurori a publicat cererea de perchezitie a doi membri CSM. Dosarul este la inceput, s-a procedat la urmarirea penala. Sunt perchezitii in biroul si la domiciliul celor doi membri", a afirmat Danilet, adaugand ca CSM nu a fost sesizat cu alte solicitari sau masuri preventive.

Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri dimineata, la seful DGIPI Ilfov, unde fac perchezitii.

Potrivit Romania Tv, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadul Ministerului de Interne face obiectul unor perchezitii ale DNA, dupa ce, anterior, si doi procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost vizati de descinderi ale anchetatorilor anticoruptie.

Judecatorul CSM a subliniat ca CSM nu are vreo relatie cu DGIPI si ca membrii CSM nu ar trebui sa aiba contacte sau relatii institutionale cu membrii DGIPI, in afara celor de prietenie.

Nu in ultimul rand, Danilet a spus ca "in momentul in care gresim, sa fim trasi la raspundere" si ca "am dovedit faptul ca incercam sa facem curatenie".

Doi procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost ridicati, miercuri dimineata, de catre DNA, sub acuzatia de trafic de influenta.

Potrivit acuzatiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI in scopul obtinerii sprijinului politic, pentru a fi numiti procuror sef al DNA si procuror general al Romaniei, dar negociau si alte functii de conducere din Ministerul Public.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...