Ziare.com

Danilet: Sindicalizarea CSM duce la pierderea independentei membrilor

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 20:54

   

Danilet: Sindicalizarea CSM duce la pierderea independentei membrilor
Judecatorul Cristi Danilet a acuzat ca o "sindicalizare" a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) duce la pierderea independentei de catre magistrati.

"Nu sunt de acord cu sindicalizarea CSM, daca eu ca membru CSM sunt chemat sa iau decizii impotriva colegilor mei, cand ii sanctionez in sectia de disciplina sau refuz un transfer al unui judecator. Nu sunt de acord cu aceste optiuni ale mele exprimate prin vot, sa traiesc cu teama revocarii.

Orice membru CSM trebuie sa aiba ca temei al deciziilor sale legea, care e obiectiva. Daca eu simt frica de revocare, atunci nu mai sunt membru independent. CSM trebuie sa fie alcatuit din membrii independenti", a declarat judecatorul Cristi Danilet, la B1 Tv.

CCR: Danilet si Ghica raman in CSM. Revocarea a fost neconstitutionala

Curtea Constitutionala a admis in parte, la inceputul lunii, sesizarea de neconstitutionalitate depusa de judecatorul Cristi Danilet, revocat din CSM, impreuna cu Alina Ghica, in urma cu cateva saptamani.

Cei doi fusesera revocati din CSM pe 26 februarie, ca urmare a voturilor exprimate in acest sens in adunarile generale ale judecatorilor.

Danilet a explicat la B1 Tv ca saptamana viitoare va fi motivata decizia CCR, dupa care va fi publicata in Monitorul Oficial, iar instanta va trebui sa ia act de decizia Curtii Constitutionale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1831 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si papagalul asta de Danilet a cui lege o respecta?

A Romaniei, in niciun caz. Daca nu i-am sti legaturile cu Monica Macovei si Basescu poate l-am crede pe cuvint ca-i un independent.

 

puteti da un exemplu de lege calcata de danilet?

ca cei care i-au cerut demisia nu au putut. despre asta e vorba aici: exemple concrete nu pareri - lege, nu propaganda.

Danilet e mai destept decar,,Un cetatean european ,, de zece ori !

Nu e catateaN EUROPEAN,daca e mai putin destept decat Danilet.
La reciclare cu tine ,,iropeanule,, !

Sunt de acord cu dl Danilet.

Fara sindicalizare in Justitie, dar mai ales fara salariile nesimtite pe care le incaseaza astazi magistratii, fara sa faca nicio mare branza. Dupa mine, doar cand recupereaza fonduri devalizate de infractori ar trebui premiati cu un procent din acestea. Altfel, otova ca toti bugetarii.

 

Vanatoare de vrajitoare

Doctore,

Nu prea pot fi de acord cu premierea judecatorilor la recuperarea banilor.

E o invitatie la abuz judecatoresc.

Adica daca eu sunt acuzat pentru devalizarea statului, si judecatorul are un interes sa ma vada condamnat ca sa isi incaseze dreptul, cat de obiectiv poate mai fi judecatorul care ma judeca?

E clar ca e un conflict de interese o astfel de lege.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor