Horatius Dumbrava, prima reactie dupa ce Basescu l-a acuzat ca minte

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 17:54
7427 citiri
Horatius Dumbrava, prima reactie dupa ce Basescu l-a acuzat ca minte
Foto: luju.ro

Vicepresedintele CSM, Horatius Dumbrava, a reactionat la declaratiile presedintelui Traian Basescu care l-a facut "mincinos", aratand ca tot plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspectiei Judiciare.

"Plenul CSM a decis astazi cu unanimitate de voturi sa sesizeze Inspectia Judiciara in urma declaratiilor facute de presedintele si premierul Romaniei, urmand sa se analizeze daca acestea au adus in vreun fel atingere justitiei. Atat am avut de spus pe aceasta tema. Fiecare este liber sa traga ce concluzie doreste", a scris Horatius Dumbrava pe Facebook.

Presedintele Romaniei a facut joi mai multe declaratii deosebit de dure la adresa lui Horatius Dumbrava, acuzandu-l ca "minte".

Basescu acuza un judecator de minciuna: Sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si o fac prost

"Se pare ca sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si au ajuns sa o faca si mai prost decat o facem noi, politicienii. Azi, am inteles ca un domn magistrat a considerat ca as fi afectat Justitia pentru ca am dat date din dosar. Imi pare rau, dar dl. magistrat minte", a spus Traian Basescu.

"Ce l-o fi deranjat pe dl magistrat? Faptul ca am afirmat ca sunt unii fosti ministri care au luat bani si foloase necuvenite? Afirmatiile sunt despre dna Andronescu, dl Sandu, dl Tanasescu si sunt alti fosti ministri care sunt acuzati de abuz in serviciu.

Nu inteleg de ce pe dl magistrat l-a deranjat daca a auzit-o si din gura presedintelui. Cand am spus ca sunt ministri care nu sunt suspectati ca au luat bani, m-am referit la Funeriu si la Vreme, toti ceilalti fiind si cu suspiciunea ca au primit foloase necuvenite", a adaugat Traian Basescu, sustinand ca informatiile pe care le-a spus public vin din alte surse decat din dosarele procurorilor care ancheteaza cazul Microsoft.

"Nu ma poate opri dl magistrat sa utilizez informatie si din alte surse. Si ii dau o informatie pentru care il rog sa se duca la CSM fuga-fuga. In analiza noastra in cazul EADS, sunt 9 firme si persoane individuale care se regasesc si in Microsoft, si nu dintre persoanele carora li se ridica statui in dosarul Microsoft, iar aceasta informatie nu este in niciun dosar penal", a mai spus Traian Basescu.

Basescu, in vizorul CSM pentru declaratiile despre dosarul Microsoft

Joi, CSM a a analizat sesizarea Inspectiei Judiciare in legatura cu afirmatii facute de Victor Ponta, in cazul Lukoil, si de Traian Basescu, in dosarul anchetei Microsoft.

Horatius Dumbrava a fost cel care a aratat ca Inspectia Judiciara ar trebui sesizata si in cazul afirmatiilor presedintelui Traian Basescu din 3 octombrie, atunci cand a emis avizele pentru urmarirea penala a unor fosti ministri, in dosarul Microsoft.

"Dupa studiul dosarelor, spune in declaratie domnul Presedinte, rezulta ca unele persoane care fac obiect al anchetei penale nu au primit bani, ca sunt conturi blocate in strainatate, ca declaratiile de martor luate in dosar de procurori nu sunt acoperite cu probe, ca anumite persoane nu au facut denuntul la DNA", a aratat Horatius Dumbrava.

El a mai precizat ca urmarirea penala este nepublica, confidentiala.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Horatius Dumbrava Basescu CSM Inspectie Judiciara, #Horatius Dumbrava Basescu sesizare Inspectie Judiciara, #Horatius Dumbrava Basescu CSM declaratii , #CSM