Infrangere majora pentru Inspectia Judiciara: CSM anuleaza actiunile disciplinare deschise impotriva anchetatoarei lui Dragnea si a altor noua procurori

Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 17:29
20642 citiri
Infrangere majora pentru Inspectia Judiciara: CSM anuleaza actiunile disciplinare deschise impotriva anchetatoarei lui Dragnea si a altor noua procurori

Sectia pentru procurori din CSM a anulat miercuri trei actiuni disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva unui numar de 10 procurori. Deciziile pot fi contestate la Inalta Curte.

Printre cei vizati sunt mai multi procurori cunoscuti opiniei publice.

In primul dosar erau vizati patru procurori: Antonia Diaconu- din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, Cosmin Adrian Iordache- din cadrul DNA- Structura Centrala, Carmen Alexandra Lancranjan- din cadrul DNA- Structura Centrala si Ovidiu Cristian Popescu- din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal.

Cercetarea disciplinara a acestora era legata de mai multe comunicate de presa postate de Asociatia "Miscarea pentru apararea statutului procurorilor" legate de cazul "Caracal".

Carmen Alexandra Lancranjan (foto) este cunoscuta in mass-media ca fiind procurorul de caz din dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea.

In esenta, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare, potrivit minutei CSM.

Cazul 2: Cinci procurori de la DNA Ploiesti

In al doilea caz, Inspectia Judiciara exercitase actiunea disciplinara impotriva a cinci procurori care au activat la DNA Ploiesti: Alfred Savu- de la Parchetul Tribunalului Prahova, Laura Bucica- de la Parchetul Judecatoriei Campina, Giluela Deaconu- de la Parchetul Judecatoriei Campina, Lucian Onea- de la Parchetul Judecatoriei Campina si Cerasela Radulescu- de la de la Parchetul Judecatoriei Moreni.

Si in acest caz, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Cea de-al treilea caz il viza pe Alexandru Onica- procuror in cadrul Parchetului Judecatoriei Targoviste. In mod similar, cu primele doua cazuri, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Citeste si:
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MosGerila
rank 5
Nu va bucurati prea repede. Tangoul de la Bucuresti se danseaza
Byga
rank 1