Infrangere majora pentru Inspectia Judiciara: CSM anuleaza actiunile disciplinare deschise impotriva anchetatoarei lui Dragnea si a altor noua procurori

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 17:29
21786 citiri
Infrangere majora pentru Inspectia Judiciara: CSM anuleaza actiunile disciplinare deschise impotriva anchetatoarei lui Dragnea si a altor noua procurori
Foto: captura video Yotutube/ LeadersforJustice

Sectia pentru procurori din CSM a anulat miercuri trei actiuni disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva unui numar de 10 procurori. Deciziile pot fi contestate la Inalta Curte.

Printre cei vizati sunt mai multi procurori cunoscuti opiniei publice.

In primul dosar erau vizati patru procurori: Antonia Diaconu- din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, Cosmin Adrian Iordache- din cadrul DNA- Structura Centrala, Carmen Alexandra Lancranjan- din cadrul DNA- Structura Centrala si Ovidiu Cristian Popescu- din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal.

Cercetarea disciplinara a acestora era legata de mai multe comunicate de presa postate de Asociatia "Miscarea pentru apararea statutului procurorilor" legate de cazul "Caracal".

Carmen Alexandra Lancranjan (foto) este cunoscuta in mass-media ca fiind procurorul de caz din dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea.

In esenta, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare, potrivit minutei CSM.

Cazul 2: Cinci procurori de la DNA Ploiesti

In al doilea caz, Inspectia Judiciara exercitase actiunea disciplinara impotriva a cinci procurori care au activat la DNA Ploiesti: Alfred Savu- de la Parchetul Tribunalului Prahova, Laura Bucica- de la Parchetul Judecatoriei Campina, Giluela Deaconu- de la Parchetul Judecatoriei Campina, Lucian Onea- de la Parchetul Judecatoriei Campina si Cerasela Radulescu- de la de la Parchetul Judecatoriei Moreni.

Si in acest caz, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Cea de-al treilea caz il viza pe Alexandru Onica- procuror in cadrul Parchetului Judecatoriei Targoviste. In mod similar, cu primele doua cazuri, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Încă un pas important pentru aderarea României la Schengen. Documentul semnat la Bruxelles FOTO
Încă un pas important pentru aderarea României la Schengen. Documentul semnat la Bruxelles FOTO
Comisia Europeană şi România au lansat luni, 4 martie, cadrul de cooperare privind gestionarea frontierei şi a migraţiei. Documentul a fost semnat de comisarul european pentru afaceri...
Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, ar negocia o alianță cu AUR SURSE
Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, ar negocia o alianță cu AUR SURSE
Conducerea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta, ar negocia cu AUR pentru alegerile locale și europarlamentare, potrivit unor surse politice citate de G4Media. Miza AUR pentru o...
#CSM Inspcetia judiciara, #Inspectia Judiciara lancranjan , #CSM
Comentarii
Poza Byga
Byga
rank 1
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu va bucurati prea repede. Tangoul de la Bucuresti se danseaza