Ziare.com

Ionannis conduce in premiera sedinta CSM - miza mare pentru 2015

de Redactia Ziare.com
Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 07:15

   

Ionannis conduce in premiera sedinta CSM - miza mare pentru 2015
Presedintele Klaus Iohannis va conduce, marti dimineata, in premiera o sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba despre prima sedinta a Consiliului din 2015, ocazie cu care va fi aleasa noua conducere a institutiei si va fi prezentat raportul de activitate pe anul trecut.

"Presedintele Romaniei va conduce marti, incepand cu ora 10.00, prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi se afla prezentarea raportului de activitate a CSM pe anul 2014 si alegerea noii conduceri a institutiei. Principalul rol constitutional al Consiliului este acela de garant al independentei justitiei", transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa care anunta evenimentul.

Trei candidati isi disputa cele doua posturi de conducere la CSM - de presedinte si vicepresedinte.

Trei magistrati si-au anuntat candidaturile pentru conducerea CSM - la alegeri vine si Iohannis

Judecatorii Alexandru Serban si Marius Tudose Badea isi doresc sa ajunga presedinte al CSM, in timp ce procurorul Bogdan Gabor este singurul candidat pentru functia de vicepresedinte al institutiei.

Iata pe scurt cine sunt candidatii:

- Judecatorul Alexandru Serban, 39 de ani, membru CSM din 2011, si-a setat ca obiectiv apararea independentei Justitiei si a magistratilor de catre institutie si s-a pronuntat pentru modificari legislative pentru favorizarea acestui aspect.

- Judecatorul Marius Tudose Badea, 42 de ani, membru CSM din 2011, isi propune continuarea procesului de rationalizare a instantelor si Parchetelor, dorind astfel cresterea eficientei si calitatea actului de justitie.

- Procurorul Bogdan Gabor, 39 de ani, magistrat din 1999, procuror DNA Cluj in perioada 2007-2010 si membru CSM din 2012. Urmareste sesizarea Ministerului Justitiei in legatura cu necesitatea schimbarii pachetului de legi ale Justitiei. In plus, are ca obiectiv si "reanalizarea si redimensionarea schemelor de personal din cadrul Parchetelor".

In 2014, CSM a fost condus de presedintele Adrian Bordea si vicepresedintele Gheorghe Muscalu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2150 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor