Judecatoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu a fost exclusa din magistratura de CSM

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 15:19
136090 citiri
Judecatoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu a fost exclusa din magistratura de CSM
Foto: captura video Antena3

Judecatoarea Camelia Bogdan, care a devenit cunoscuta dupa ce a facut parte din completul care l-a condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, a fost sanctionata, miercuri, cu excluderea din magistratura.

Decizia a fost luata de sectia de judecatori a CSM si este executorie, informeaza Digi24. Ea poate fi contestata de Camelia Bogdan la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care poate decide revenirea ei in magistratura.

UPDATE 15:42 - CSM precizeaza intr-un comunicat de presa ca sectia de judecatori a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

" (...) Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura', pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ - 'incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii'.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in comunicatul CSM.

Camelia Bogdan a fost reclamata la Inspectia Judiciara pentru ca ar fi participat la un seminar organizat de Ministerul Agriculturii cu putin timp inainte de a lua o decizie in dosarul ICA.

Astfel, acuzatorii Cameliei Bogdan au aratat ca in timp ce judeca Dosarul ICA, judecatoarea ar fi primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosar, si ar petrecut un sejur de doua saptamani la Poiana Brasov in cadrul unui program finantat de acelasi minister, conform Jurnalului National.

Acuzata ca nu a respectat codul deontologic, Camelia Bogdan si-a sustinut in permanenta nevinovatia. Cazul a fost dezbatut in CSM pe parcursul mai multor luni.

Sapatamana trecuta, atat judecatoarea Camelia Bogdan, cat si Mugur Ciuvica, autor al sesizarii depuse la Inspectia Judiciara, si-au spus punctele de vedere in plenul CSM.

Excluderea din magistratura era cea mai grava sanctiune care putea fi data, abaterile disciplinare de acest gen putand fi pedepsite cu amenda sau suspendarea pe o anumita perioada.

Numele Cameliei Bogdan a fost mentionat si in cadrul scandalului declansat de iregistrarile fostului deputat Sebastian Ghita.

Citeste mai multe despre subiect:

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Camelia Bogdan exclusa magistratura , #CSM