Judecatoarea de la ICCJ arestata pentru coruptie, suspendata de CSM

Joi, 01 Martie 2012, ora 15:02
1662 citiri
Judecatoarea de la ICCJ arestata pentru coruptie, suspendata de CSM
Foto: Arhiva

Judecatoarea Maria David, de la Sectia Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost suspendata din functia detinuta la instanta suprema dupa ce, miercuri, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de coruptie.

"In sedinta din data de 1 martie 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (...) a decis suspendarea din functia de judecator a doamnei Maria David, din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Civila, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Centrala pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta", se arata intr-un comunicat al CSM remis, joi, Ziare.com.

Judecatoarea de la ICCJ acuzata de trafic de influenta, arestata preventiv

Judecatoarea Maria David a fost arestata preventiv pentru 29 de zile dupa ce instanta suprema a admis, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada noiembrie - decembrie 2009, Maria David, in calitate de judecator la ICCJ, a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro, informeaza DNA.

Judecatoarei Maria David, acuzata de coruptie, i s-a facut rau in instanta

In schimbul banilor, judecatoarea a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala, de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia.

Initial, denuntatorul fusese condamnat la 3 ani inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala, se arata in comunicatul DNA.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#judecatoare ICCJ suspendata, #judecatoare ICCJ arestata, #judecatoare Maria David coruptie, #Maria David trafic influenta , #CSM