Ziare.com

Judecatorii Dumbrava si Serban, cercetati de colegi pentru conduita si lipsa de integritate

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 10:33

   

Judecatorii Dumbrava si Serban, cercetati de colegi pentru conduita si lipsa de integritate
Judecatorii Horatiu Dumbrava si Alexandru Serban, doi dintre membrii CSM care nu recunosc legitimitatea presedintelui Oana Haineala, vor fi judecati de colegii lor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, fiind pusa in discutie revocarea lor din consiliu.

Adunarea Generala a fost convocata in data de 23 ianuarie. La Curtea de Apel Bucuresti sunt 188 de judecatori, fiind cea mai mare, cat sase curti de apel din tara, din cele 15 existente, scrie Romania Libera.

Dumbrava si Serban se afla printre cei sapte judecatori ai CSM care nu au recunoscut votul democratic prin care procurorul Haineala a castigat, cu 10 voturi pentru si 8 impotriva, pozitia de presedinte al CSM.

Ca urmare a alegerilor din 4 ianuarie, mai multe judecatorii din tara au demarat procedurile de revocare a membrilor CSM Alina Ghica si Cristi Danilet, luandu-se totodata in discutie si revocarea lui Dumbrava si Serban, acestia fiind acuzati ca nu au respectat rezultatul votului democratic, iar prin atitudini si declaratii publice au adus grave prejudicii de imagine sistemului judiciar.

La sedinta din 23 ianuarie, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor trebui sa vada daca Dumbrava a abdicat de la angajamentele luate in fata judecatorilor sau daca si-a respectat propria "Declaratie de integritate", precum si daca intelege "principiile democratice de functionare a unui organ colegial" cum este CSM.

"Influenta negativa a conduitei proprii asupra calitatii imaginii si credibilitatii CSM si a sistemului judiciar, atat in perioada cat a asigurat conducerea Consiliului (2011), cat si ca membru CSM pe parcursul anului 2012, prin asumarea in numele Plenului a unor pozitii proprii, in opozitie cu opinia exprimata de sistemul judiciar si fara a supune acest punct de vedere analizei Plenului, precum si prin frecventele luari de pozitie publice contrare celor asumate de Plen", este un alt subiect care va fi analizat de judecatori.

De asemenea, deturnarea de catre Horatiu Dumbrava a unor principii cum sunt "transparenta" si "integritatea" cu efecte asupra bunei reputatii a judecatorilor, regresul inregistrat pentru statutul judecatorului in timpul mandatului sau de presedinte al CSM, intretinerea unei stari conflictuale in CSM, sau subminarea bunei functionari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt alte acuze care i se aduc acestuia.

Acuzatii similare i se aduc si judecatorului Alexandru Serban.

In ceea ce o priveste pe Alina Ghica, se va face o analiza pentru a se stabili daca aceasta a reprezentat sau nu "interesele judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti prin votul exprimat in sedinta din 4 ianuarie 2013, cu ocazia alegerii presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)".

Intre timp, 8 curti de apel din tara au votat deja pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, in timp ce pentru revocarea lui Cristi Danilet mai sunt necesare voturile a 5 judecatorii.

Simultan, institutiile europene si ambasadele occidentale au fost sesizate intr-o petitie semnata online de peste 3.250 de romani ca USL subordoneaza CSM si Justitia.

Astfel, Asociatia Magistratilor Romani, care a initiat demersurile de revocare a judecatorilor Ghica si Danilet, are ca presedinte de onoare pe judecatoarea Viorica Costiniu, sotia judecatorului Florin Costiniu, fost sef de sectie la Inalta Curte, retinut pentru coruptie si condamnat de prima instanta alaturi de fostul senator PSD Catalin Voicu. Aceeasi asociatie a avut pana de curand ca presedinte pe actualul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, care si-a exprimat public nemultumirea fata de alegerea Oanei Haineala ca presedinte al CSM.

Conform jurnalistilor de la Romania Libera, strategia de eliminare a judecatorilor incomozi pentru actuala putere din CSM a fost stabilita in urma cu mai multe luni, in timpul unei vizite a lui Horatiu Dumbrava la Dan Voiculescu.

De altfel, senatorul USL i-a luat apararea pe blog judecatorului Dumbrava dupa ce presa a aflat ca acesta este acuzat de conflict de interese de Agentia Nationala de Integritate.

Contactat telefonic, Horatiu Dumbrava nu a infirmat, dar a refuzat sa dezvaluie de ce a fost in vizita la Voiculescu si sa-si spuna opinia cu privire la faptul ca ANI il cerceteaza pentru conflict de interese .
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3287 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am o dilema !!!

Care-i activul si care-i pasivul,dintre cei doi judecatori?

 

se vede de pe lună că este mana pușcăriașului A Năstase

și a familiilor de infractori Costiniu și Voiculescu.

Se foloseste iar instrumentul politic numit ANI?

Din cite stim H. Dumbrava a fost presedintele CSM acum 2 ani, dar ce a facut ANI, a dormit? Ei, nu, a vazut in zilelele acestea ca Dumbrava ia atitudine impotriva Alinei Ghica si a dat fuga la dosare, iar acest joc al acestei institutii basiste nu-l mai putem accepta.

 

@Lazar

Felix Voiculescu e bi.

 

Dumbrava si Serban,cercetati pentru conduita si lipsa de integritate

Nu e vina lor e a lui Felix,le-a zgariat conduita si integritatea.

 

auzi ziare com?

"intre timp, 8 curti de apel din tara au votat deja pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, ..." - pardon ,azi a votat si a noua curte pentru un sut in fundul lui Ghica! Pa.. parasuta!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor