Judecatorul Adrian Neacsu, urmarit penal, va fi suspendat din CSM

Marti, 05 Martie 2013, ora 17:10
2187 citiri
Judecatorul Adrian Neacsu, urmarit penal, va fi suspendat din CSM
Foto: B1 TV

Judecatorul Adrian Neacsu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, marti, la iesirea de la audierile de la DNA, ca procurorii au decis punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau, prin urmare va fi suspendat atat din magistratura, cat si din CSM.

El s-a plans in fata jurnalistilor ca procurorii nu au vrut sa se uite peste declaratia pe care le-a pus-o la dispozitie, in schimb "aveau, se pare, pregatita o ordonanta de punere in miscare a actiunii penale".

"Din acest moment suspendarea mea din CSM este pe cale sa se intample. Mai e o chestiune de zile", a spus Neacsu, ezprimandu-si regretul ca nu s-a gasit o cale "sa se opreasca toate abuzurile din acest dosar".

El si-a exprimat increderea in decizia pe care o va lua judecatorul "impartial" in fata caruia va ajunge.

Adrian Neacsu a mai spus ca in dosar este implicat si fostul sau sofer de la CSM, nu si judecatorul Horatius Dumbrava, fost presedinte al Consiliului, in legatura cu care au fost totusi "destul de multe intrebari" puse de procurorii anticoruptie.

In ceea ce il priveste, Adrian Neacsu a precizat ca dosarul se refera la "acuzatii vizand absente ale mele nejustificate din sediul CSM", completand ulterior ca este vorba despre "un numar de absente de la serviciu presupus nejustificate, spun procurorii, in urma carora as fi beneficiat de drepturi salariale".

Neacsu a negat ca ar fi acuzat de primirea unor deconturi false, spunand ca informatiile aparute pe surse nu sunt reale, dar a precizat ca "documentul e destul de volumnos".

"Sunt convins ca pana diseara se va comunica oficial ordonanta de punere in miscare a actiunii penale", a punctat el inca o data.

De asemenea, judecatorul Adrian Neacsu a reprosat DNA ca nu a facut acest dosar "inainte de revocarile colegilor din CSM", referindu-se la Cristi Danilet si Alina Ghica.

"Important e, se pare, ca asta este o zi buna de bilant pentru DNA. A mai reusit suspendarea unui membru CSM", a sustinut el.

Dupa ce DNA va anunta oficial decizia de punere in miscare a actiunii penale pe numele judecatorului, acesta va fi suspendat din CSM pana se va da un verdict in dosarul in care este cercetat.

Daca va fi gasit vinovat, el va fi exclus din magistratura si risca sa ajunga si la inchisoare.

In data de 24 ianuarie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de judecator, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. Adrian Toni Neacsu, membru in CSM din anul 2011, este vizat si de o procedura a Agentiei Nationale de Integritate in legatura cu programul Jurindex. El este suspectat de conflict de interese pentru ca si-ar fi arogat drepturile de autor pentru acest site a carui lansare a supervizat-o.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Toni Neacsu audiat DNA, #Neacsu CSM urmarit penal, #Neacsu suspendat CSM , #CSM