Judecatorul care a initiat revocarea lui Danilet din CSM, fiu de primar PNL

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 19:18
4641 citiri
Judecatorul care a initiat revocarea lui Danilet din CSM, fiu de primar PNL
Foto: viatavalcii.ro

Revocarea judecatorului Cristi Danilet din CSM a fost initiata de presedintele Judecatoriei Ramnicu Valcea, Bogdan Mateescu (foto), fiul primarului liberal din orasul Baile Govora, Mihai Mateescu. Si nu este singura tangenta a PNL cu scandalul din Consiliul Superior al Magistraturii.

Informatia legata de Mateescu apare in Ziarul de Valcea la scurt timp dupa ce instanta valceana a decis sa demareze procedura de revocare a lui Cristi Danilet din CSM.

"E lipsita de temei aceasta solicitare. Membrul CSM poate fi demis daca nu si-a indeplinit atributiile sau le-a indeplinit defectuos. Scrie in regulamente si legi. Nefiind nici un motiv legal, in opinia mea, cauza acestei vrajbe e legata mai degraba de probleme interpersonale", a comentat situatia Cristina Guseth, director executiv Freedom House, pentru Evenimentul Zilei.

"Sigur ca putem cere orice in aceasta democratie romanesca, insa toate cererile trebuie sa aiba la baza dispozitiile legale(...)Sunt chestiuni pur emotionale si personale, nu legale", a declarat fostul presedinte al CSM, judecatorul Alina Ghica.

Si expertul anticoruptie Laura Stefan impartaseste aceeasi opinie. ""Este o incercare de intimidare a domnului Danilet. Eu sper ca dansul sa nu cedeze la aceasta incercare", a declarat Laura Stefan, membru al Expert Forum (EFOR), pentru Ziare.com.

Laura Stefan, despre scandalul din CSM: Sunt orgolii. CSM a inceput sa conteze

"Nu am nimic sa imi imput: voi sustine in continuare independenta justitiei intr-un mod activ, vocal, chiar daca unor colegi li se pare cumva neadecvat. Ii asigur ca in Romania numai astfel se poate prezerva statutul demn pe care il avem, pericolul care ne asteapta in viitorul apropiat fiind mai mare decat ne imaginam", a declarat Cristi Danilet intr-un interviu acordat Ziare.com, adaugand: "voi respecta orice decizie legala a colegilor mei si ii asigur ca nu am sa ma schimb".

Danilet: Imi respect prea mult profesia pentru a imi bate joc de ea - Interviu Ziare.com

Initiativa lui Bogdan Mateescu nu este singura tangenta a PNL cu scandalul declansat in CSM de alegerile pentru conducerea institutiei. Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, este sustinuta in guvern de PNL, si tot ea a fost presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (dupa Viorica Constiniu), asociatie care a contestat acum alegerea procurorului Oana Haineala in functia de presedinte al CSM.

De aceeasi parte a baricadei pare sa fi trecut si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), care a anuntat intr-un comunicat decizia de a deschide o actiune in instanta daca Oana Haineala nu va fi inlaturata de la sefia CSM. La conducerea UNJR se afla Natalia Roman, buna prietena cu Cristina Manda, mana dreapta a ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, care si-a numit-o secretar de stat dupa ce aceasta a facut in vara trecuta un stagiu de consilier prezidential al interimarului Crin Antonescu, scrie Romania libera.

"Daca intr-adevar avem magistrati care se lasa influentati sau presati politic, ii sfatuiesc sa paraseasca sistemul: locul lor nu e aici", a mai declarat judecatorul Cristi Danilet in interviul acordat Ziare.com.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#revocare Danilet CSM, #judecator Bogdan Mateescu Valcea, #Pivniceru alegeri CSM , #CSM