Ziare.com

Judecatorul care a sarit gardul sa scape de DNA isi da demisia din magistratura

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 19:01

   

Judecatorul care a sarit gardul sa scape de DNA isi da demisia din magistratura
Judecatorul Mircea Moldovan de la Tribunalul Bucuresti, suspendat din functie dupa ce a fost arestat preventiv pentru coruptie, si-a dat demisia din magistratura.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discuta, joi, cererea de eliberare din functia de judecator, prin demisie, a lui Mircea Moldovan, in prezent suspendat si trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea unor infractiuni cu intentie.

El a fost deferit justitiei alaturi de alti trei magistrati de la Tribunalul Bucuresti, respectiv Elena Roventa, Ion Stanciu si Ciprian Viziru, de oamenii de afaceri Dan Adamescu, Iosif Armas si Gabriel Hanganu, precum si de patru practicieni in insolventa.

Cei 4 judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie raman in arest - decizie definitiva

Cine este Mircea Moldovan, judecatorul urmarit penal care a fugit de DNA

In luna mai, cand politistii au venit la domiciliul sau pentru a-l aduce in fata procurorilor DNA, Mircea Moldovan a sarit gardul si a fugit de oamenii legii, prezentandu-se ulterior in trening la sediul DNA (foto).

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), magistratii judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, desemnarii preferentiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferentiale a unor dosare de insolventa, pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.

De exemplu, in schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecatorul Mircea Moldovan se angaja sa atribuie preferential unor societati/practicieni in insolventa anumite "dosare bune".

Prin sintagma "dosare bune" in materie de insolventa se intelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa, sustin procurorii.

In alte cazuri, oferta s-a materializat in prezentarea importantei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecata, demersurile fiind exercitate in scopul de a-l determina pe beneficiar sa ofere sume de bani, in perspectiva desemnarii ca administrator judiciar.

Judecatorul Moldovan a primit bani si bunuri in valoare de 29.935,95 lei iar Ion Stanciu a primit, in cursul lunilor iunie 2013 si decembrie 2013 (11.12.2013), suma de 15.000 euro (10.000 euro in luna iunie 2013 si 5.000 euro in luna decembrie 2013) de la inculpatul Adamescu Grigore-Dan si de la o alta persoana, prin intermediul si cu ajutorul Monicai Borza, pentru a pronunta o hotarare favorabila intr-un dosar, respectiv de a accepta deschiderea procedurii insolventei unei societati coordonate de omul de afaceri mentionat si in schimbul numirii unei anumite societati de insolventa drept administrator judiciar.

Totodata, a primit, in perioada septembrie 2013 - 5 mai 2014, de la Cristina Popa, prin intermediul unui denuntator, suma totala de 7.300 lei (in sapte transe) si produse de patiserie.

Si judecatorii Elena Roventa si Ciprian Viziru au primit bani pentru a pronunta hotarari favorabile in mai multe dosare.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

abia acum discuta cererea

Asta nu cred ca vroia sa faca sport cand s-a apucat de sarit gardul...din momentul punerii sub urmarire penala, ar trebui sa sara din orice functii si drepturi...trebuiesc adusi la sapa de lemn acolo unde sunt pensionarii fostelor CAP-uri.

 

Nu cunosc sistemul juridic din romania, dar..

.. este permisibil pentru avocatii celor condamnati in trecut de acest judecator (probabil corupt) sa ceara revizuirea judecatilor? Cum ramane cu cei fire condamnati, fie gasiti nevinovati de acest corupt?
Aia care umbla cu 'statu; de drept' in gura, precum un parazit, sa raspunda primiiā€¦.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor