Judecatorul Adrian Neacsu (CSM) este urmarit penal de DNA pentru fals si abuz

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 11:40
4899 citiri
Judecatorul Adrian Neacsu (CSM) este urmarit penal de DNA pentru fals si abuz

Judecatorul Adrian Neacsu (foto), membru in Consiliul Superior al Magistraturii, este urmarit penal. Magistratul este acuzat de procurorii DNA de fals intelectual si complicitate la abuz in serviciu.

Neacsu a fost audiat joi dimineata de catre procurorii anticoruptie. El a intrat in sediul DNA pe o intrare care este folosita de angajatii institutiei, nu de cei chemati de DNA la audieri, pentru a evita sa dea ochii cu presa, informeaza Digi 24.

Conform sursei citate, Adrian Neacsu este acuzat ca ar fi falsificat mai multe documente in baza carora i s-au facut decontari pentru transport si diurna, achitate de CSM, el neavand domiciliul in Bucuresti.

Neacsu nu a stat mai mult de o jumatate de ora la audieri, la finalul carora a luat la cunostinta acuzatiile ce i se aduc si s-a inceput urmarirea penala.

Intr-un comunicat transmis in jurul pranzului, DNA confirma informatiile aparute pe surse in mass-media.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata Neacsu Adrian-Toni, judecator, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual si uz de fals, toate in forma continuata.

La data de 24 ianuarie 2013, invinuitului Neacsu Adrian-Toni i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala", se arata in comunicatul DNA.

La finalul saptamanii trecute, procurorii au facut cercetari in biroul lui Adrian Neacsu de la CSM si, potrivit presei, i-au sigilat acestuia calculatorul.

Perchezitii la CSM: Calculatorul unui judecator, pus sub sechestru. Ar fi vorba de Adrian Neacsu

Urmeaza ca documentele oficiale sa fie trimise de DNA la CSM, iar in urmatoarea sedinta Adrian Neacsu sa fie suspendat din consiliu.

Un judecator din CSM recurge la lovituri sub centura

Adrian Neacsu a participat miercuri la sedinta CSM la care trebuia sa se aleaga vicepresedintele institutiei. Alegerile au fost amanate dupa ce Alina Ghica si Cristit Danilet, cei doi candidati, s-au retras din cursa, si niciun alt judecator nu a dorit sa isi depuna candidatura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Adrian Neacsu urmarit penal, #judecator CSM urmarit penal, #Neacsu CSM urmarit penal , #CSM