Ziare.com

Marele test al Justitiei (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 13:33

   

Marele test al Justitiei (Opinii)
Corpul magistratilor da zilele acestea un mare test, poate cel mai important din ultimii ani.

Scandalul imens provocat de zbaterile sistemului ticalosit pentru revocarea noii conduceri a CSM si a membrilor consiliului care o sustin ne va arata in cele din urma chiar stadiul reformei in justitie.

Daca ea este una deja profunda, va rezista contaatacului fiarei. Daca este doar una superficiala, va fi sufocata pentru o restauratie completa.

Explicatia oficiala pentru care Asociatia Magistratilor a ridicat securea razboiului si cere anularea alegerilor din CSM si demisia de onoare a membrilor acestuia este aberanta: un procuror nu poate conduce Consiliul Superior al Magistraturii pentru ca este subordonat ierarhic ministrului Justitiei, deci nu ar fi independent. S-a mers atat de departe inca a fost pus in discutie chiar statutul de magistrati al procurorilor.

Nu exista nicio lege care sa faca distinctia in membrii CSM, asezand judecatorii intr-o pozitie superioara si garantandu-le conducerea consiliului.

Iar un principiu de drept ne spune ca acolo unde legea nu face distinctii nu putem face nici noi. Cat timp legislatia care reglementeaza organizarea si activitatea CSM, de la Constitutie la lege organica si regulament interior, nu face distinctie intre procurorii si judecatorii care compun CSM, inseamna ca ei au drepturi egale.

Cat despre subordonarea procurorilor fata de ministrul Justitiei, pe de-o parte cat timp fac parte din CSM ei sunt suspendati din activitatea de procuror, pe de alta parte, subordonarea este una strict administrativa. Deciziile profesionale ale procurorilor se bucura de aceeasi independenta ca a judecatorilor.

Asadar, cat timp este in CSM, d-na Haineala este la fel de independenta de ministrul Justitiei ca judecatorul Aron, contracandidatul sau pentru sefia CSM. Daca d-na Haineala ar fi fost subordonata cu adevarat ministrului Justitiei, cu siguranta ca tot acest circ nu s-ar fi intamplat.

Pentru ca ceea ce supara cu adevarat este viziunea Oanei Schmidt Haineala, viziune evidenta in perioada cat a fost vicepresedinte al CSM. Toate deciziile din ultima vreme ale CSM, care au obligat-o pe Mona Pivniceru sa paraseasca corpul magistratilor daca vrea sa fie ministru, care a avertizat public pentru lezarea independentei Justitiei principalii lideri ai USL, care a dat aziv negativ celor doua propuneri pentru sefia parchetelor, au facut din trecerea consiliului sub control politic un imperativ al USL.

N-a spus el, domnul Voiculescu, ca USL nu are de fapt puterea cat timp nu are Justitia? Si cat timp nu are CSM nu poate avea Justitia, iar cat timp CSM este condus de Oana Haineala sustinuta de o majoritate a membrilor consiliului, USL nu poate avea CSM.

Iar ca sa aiba CSM, oamenii USL, in frunte cu ministrul Justitiei, au declansat aceasta ofensiva si au pus la cale dezbinarea cinica a corpului magistratilor, astfel incat judecatorii si procurorii sa se urasca, sa se vaneze si sa actioneze unii impotriva altora, nu impotriva dusmanului comun al breselei lor.

Aceasta este miza. Partea nereformata, sulfuroasa a corpului magistratilor a dat semnalul ofensivei generale pentru recastigarea unui front pe care in ultima vreme a fost obligata sa faca pas dupa pas inapoi.

Ca, pe masura acestor infrangeri, CSM a reusit sa se curete si sa se reformeze o spun in primul rand rapoartele pe Justitie realizate in cadrul MCV la Bruxelles. Expertii europeni independenti au constatat aceste evolutii uitandu-se la politicienii corupti din toate partidele, anchetati, arestati si condamnati. Exact ele sunt un pericol.

Si, culmea, Asociatia Magistratilor santajeaza magistratii alesi din CSM cu revocarea, in caz ca nu demisioneaza. Nu este aceasta o forma de presiune infernala asupra membrilor CSM? Nu incalca acest santaj independenta magistratilor atat de des invocata?

Si, apoi, care este reprosul facut membrilor CSM? Ca au votat intr-un anumit fel. Adica un delict de opinie. Votul nu poate fi imperativ si nici nu poate fi sanctionat, daca procedura este corecta, indiferent cat de incomod este el.

Decizia este acum in mana judecatorilor. Daca ei vor vota in numarul cerut de lege (2 treimi in fiecare instanta si peste jumatate din numarul instantelor care au ales fiecare membru al CSM) revocarea membrilor CSM care rezista ofensivei politice condusa de Mona Pivniceru, reforma Justitiei, cata a fost ea, se va prabusi ca un castel de carti de joc.

Daca insusi corpul magistratilor va demola reforma interna, nu va mai fi nimic de facut din afara. Daca insa magistratii doritori de independenta, doritori de emancipare politica, adepti ai principiilor occidentale se vor dovedi majoritari, reforma va fi facut un imens pas inainte si va fi castigat una dintre cele mai importante batalii, poate cea mai importanta batalie pentru Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
66 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din nou in situatia clasica in care cu mic cu mare, dupa vot cu...

... un mic si-o bere, asteptam cu sufletul la gura ca intreg aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot !
Strategii de Danila Prepeleac unde dam o pereche de boi buni pe-o punga goala, dam faina degeaba si incercam sa ne scoatem din pretul la taratze, din ultimul ciur de la fundul banitzei.
Dormi natiune in bocanci si lasa ca te scapa de iobagie seful CSM-ului !
Nu-i robia ne'ncetata !
Doar intoarce-te pe partea cealalta sa n-amortzesti
Sa nu faci cute pe obraz.
De la perna.
Nani !

 

Si ce este rau ?

Magistratii isi dau testul in interiorul breslei lor . Ce este rau in asta ? Ei si numai ei isi cunosc cel mai bine problemele avute si asteptarile a ceea ce sa le imbunatateasca sistemul . Politicienii si mai ales unele tonomate veritabile din presa ar trebui sa-i lase sa-si clarifice viitorul lor , care este de fapt si al romanilor ce doresc cu fermitate schimbarea mizeriei si imposturii actuale . Iar a crede ca miile de judecatori din toata tara sunt manipulati politic , aceasta era intradevar o gandire de romani spalati temeinic pe creiere . In Romania bate un suflu nou dupa peste 60 de ani de justitie trucata .

 

In disperare de cauza se folosesc toate armele de care dispune......

.....securistul Felix. E clar, latzul se tot strange si viitorii ocnasi au frisoane.

 

Vrem justitie pentru cazul Panait

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

http://www.youtube.com/watch?v=2VZzxJywShg&NR=1&feature=endscreen

http://www.youtube.com/watch?v=yroSQzYx5t4

Pivniceru este ciomagul cu care Felix, Cătălin

Voicu și restul gangsterilor mană Romania spre est!

http://avmr.ro/articole-mineriade/2008/masina-de-spalat-magistrati.html

http://www.ne-cenzurat.ro/arhiva/necenzurat_43/html/43_dezvaluiri.html

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/magistratii-securisti-formati-la-scoala-de-la-bran-119826.html

D-zeu sa-l ierte daca se poate.

Un basist mai putin. Dupa d-ta trebuie judecati toti judecatorii care au condamnat criminali, talhari si alti infractori pe baza de probe, care apoi s-au masturbat in semn de protest, cerand demisia celor care au decis.
Se scufunda corabia bashinosului si sunt in real pericol de a se ineca toti trogloditii portocalii, fie ei chiar si judecatori sau procurori pro basisti.

A se aplica Codul penal !

Art. 257
Traficul de influentă
Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvarsită de către o persoană care are influentă sau lasă să se creadă că are influentă asupra unui functionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră in atributiile sale de serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani.
Dispozitiile art. 256 alin. 2 se aplică in mod corespunzător.

Art. 323
Asocierea pentru săvarsirea de infractiuni
Fapta de a se asocia sau de a initia constituirea unei asocieri in scopul săvarsirii uneia sau mai multor infractiuni, altele decat cele arătate in art. 167, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unei astfel de asocieri, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani, fără a se putea depăsi pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea ce intră in scopul asocierii.
Dacă fapta de asociere a fost urmată de săvarsirea unei infractiuni, se aplică celor care au săvarsit infractiunea respectivă pedeapsa pentru acea infractiune, in concurs cu pedeapsa prevăzută in alin. 1.
Nu se pedepsesc persoanele prevăzute in alin. 1, care denuntă autoritătilor asocierea mai inainte de a fi fost descoperită si de a se fi inceput săvarsirea infractiunii care intră in scopul asocierii.

Art. 324
Instigarea publică si apologia infractiunilor
Fapta de a indemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a săvarsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, fără a se putea depăsi pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea la săvarsirea căreia s-a instigat.
Dacă fapta prevăzută in alin. 1 este săvarsită de un functionar public care indeplineste o functie ce implică exercitiul autoritătii de stat ori de către o persoană dintre cele prevăzute in art. 160, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani, fără a se putea depăsi pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea la săvarsirea căreia s-a instigat.
Dacă instigarea publică a avut ca urmare săvarsirea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infractiune.

Purtarea in public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, in scopurile arătate in alin. 1, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.
Cu aceeasi pedeapsă se sanctionează lăudarea in public a celor care au săvarsit infractiuni sau a infractiunilor săvarsite de acestia.

Cam asta se intampla in momentul de fata .
Anul trecut , fostul ministru de interne denunta intr-o convorbire telefonica niste grupuri infractionale organizate .
Musiu Bleaga nu a facut ce trebuia , respectiv plangeri penale .

@anty virus-in disperare de cauza...

Sa-i lasam sa se manifeste liber.Vom vedea cat de mare va fi aceasta
manifestatie,chiar daca va dura mai mult timp si abia atunci vom declara
daca este o miscare cu iz politic.Argintii fac zgomot intotdeauna cand ii
numeri sau mai sunt scapati din greseala si pe jos.

USL a cucerit toate institutiile,haznalele si cotloanele Romaniei,

acum urmeaza ultima reduta-Justitia!

Emulatia in domino a reprezentantilor magistrati din

fiecare judet,are toate sansele sa indeplineasca

visul lui Felix-puterea absoluta!

De ce tace Basescu?Greu de spus!Sa doreasca terminarea

mandatului fara greturi cu orice pret?

Se pare ca da,dupa toate inadvertentele comise de la

reinscaunarea lui Ponta!

Sper ca cel putin Raportul MCV sa prezinte asediul USL

asupra Romaniei,pentru ca locuitorii ei sunt

anesteziati profund!

Efectul de spalare a encefalelor executat de

televiziunile respective si-au atins matematic

scopul!

Vai,eNe...ce mult o iubești pe Hăimăneală,nu?

Ene,să plătești tu și iubita ta procuror,mafiotica Hăimăneală cei 10,5 lilioane de dolari...pentru ce? Pentru asta:

Staul dat in judecată pentru INSCENAREA OANEI HĂIMĂNEALĂ – Nicolae Țigaret, care a facut 13 luni de inchisoare NEVINOVAT, din cauza procurorilor Vasile PAVEL și Oana HĂIMĂNEALĂ, a dat statul in judecată și cere daune de 38 milioane lei=10,5 milioane de dolari. Tribunalul Bucuresti va judeca dosarul la 15.03.2013. Țigaret: "Am avut tentative de suicid pe durata detentiei... După patru ani de la eliberarea din penitenciar am coșmaruri... fac tratament".

Auzi,Ene? Să-ți iei și famiglia ca să plătiți daunele,nu să plătească romanii mafiotismele voastre portocalii.

Trăiască Voiculescu și Năstase!...+Vașinschi & Șarapova...

.

Daca lucrurile merg asa cum cred eu, urna cu cenusa a Justitiei Romaneasti, va fi "inmormantata" in cavoul familiei Voiculescu la antena 3 ! Altminteri Justitia va renaste din propria ei cenusa, ca pasarea Foenix !

Excelent articol !!!

In copilarie ne jucam de-a hotii si vardistii. Putem spune ca acum e aceles joc dar la alt nivel.Cind ne jucam de obicei cistigau vardistii. Acum nu se stie cine va cistiga !!

@george 2 06.44

- bate fix suflu' de acu' 60 de ani !

Ieri, intr-un articol de propaganda

...al jurnalistului de casa al PDL, Ioana Ene, ni se arata cit de grav este ca Victor Ponta, premierul Romaniei, are o parere asupra unei decizii a CSM. Astazi, madam Ene extinde acuzatiile la adresa fortei politice care a cistigat clar, cu o majoritate zdrobitoare, alegerile din 2012. Dar aceeasi madam Ene nu arunca o privire si la argumentele breaslei judecatorilor in ceea ce priveste CSM-ul sau pe unii din membrii acestiea. Ea se rezum sa critice actiunea nemultimitilor de activitatea politizata a CSM argumentind ca rapoartele UE arata o reforma in Justitie si deci treaba a mers struna. Fals, madam Ene. Neincluderea in Schengen nu s-a facut ca a venit Ponta in fruntea Guvernului, ci ca guvernarile pedeliste nu au fost in stare sa reformeze Justitia, sa stopeze coruptia si sa nu mai politizeze institutiile statului. Dar asa o propaganda basista pentru ati mai lua tainul mai suporta site-ul ce iti gazduieste aberatiile. Nu-i asa, madam?

Marele test (atac) al puterii absolute prin

intermediul televiziunilor obediente, asupra justitiei .

Pe cand un grefier, presedinte al CSM!???

De fapt aberatia e tocmai prezenta procurorilor in CSM. Daca tot sunt prezenti, de ce n-ar fi si avocatii, sau grefierii, deci toti ce concura la stabilirea unei solutii juridice. In fata judecatorului stau procurorii dar si avocatii. Judecatorul e mai presus de ei, pentru ca el decide. Am ajuns la aberatia ca judecatorul sa fuie subordonat in CSM unui procuror. Din doua una: ori judecatorii din CSM nu au valoare profesionala ca sa fie alesi ca presedinti, si atunci toti trebuie sa-si dea demisia, or au votat altfel decat constiinta propriului statu si atunci trebuie sa-si dea demisia. In faptt insa e una din nenumaratele manevre ticaloase pe baza de vulnerabilitati la dosar prin care Basescu doreste sa-si mentina puterea cu riscul de a bulversa intregul sistem. Nu ma mai mir, cu asemenea oameni precum Danilet daca ar reusi!!!!

 

@albescu-pe cand un grefier,presedinte al CSM???

Pai,tocmai aicea sunt beleregele din meandrele nu numai ale Justitiei.Si la
ei se aplica acelasi principiu al societatii romanesti, ala cu "las'ca merge si asa".Adicatelea, ca sa fiu mai explicit:dupa ce INM-ul ii categoresiste in
judecatori si procurori,avand la baza bineinteles examene si diplome si le intinde o mana dabdu-le dreptul de reprezentativitate, dansii,adica procurorii vin si supraliciteaza:"behei,pai daca eu nu am fost in putirinta
sa ma specializez si sa iau examenul de judecator, eu de ce sa nu
conduc ceata,ca doar e democratie,ce mama lui Dr.Aku".Si atunci,prin
extrapolare, nu ar fi corect ca si cei mai batrani si mai intelepti alesi de
trib sa conduca si aceasta ceata?Domle,eu propun ca presedinte pe domnul Hoara si vicepresedinte pe domnul Talmacean, reprezentanti
de baza ai societatii civile aplaudati de nenumarate ori la scena deschisa.

Eheee.. ajung ei procurorii sa conduca Guverne, de ce nu si CSM-ul?

Sau ala de la Guvern este mai tare fiind Dottore si avand masterate de o sapatamana prin Italia, Londra si Antalia.
Acum cred ca inteleg unde a disparut Crin.... isi face doctoratul pe tema "somnul si tulburarile lui".
A devenit brusc interesat de subiect de cand a auzit ca vrea Ponta la Cotroceni.

Ioana Ene sustine voalat ideea ca CSM a ramas

ultimul bastion independent in cadrul sistemului judiciar "controlat" de Voiculescu . Si mai sustine ideea ca nici macar CSM ( in integralitatea lui ) nu este complet independent si manat de cele mai curate intentii , ci doar cativa componenti ai CSM-ului bubuie de onestitate , independenta si integralitate , adica alde Ghica , Haineala si Danilet . Pai atunci , mai Ioana Ene , hai sa-ti spun : Basescu , in cele doua mandate ale sale , a spulberat efectiv numarul de decrete de numire in functie a judecatorilor si procurorilor facute de Constantinescu si Iliescu , tot in 8 ani . A semnat , in total , 4286 de decrete de numire in functie de judecatori si procurori . Stii , mai Ioana Ene , cate au semnat Constantinescu si Iliescu in perioada 1996-2004 ? 309 !
http://www.infopolitic.ro/wp-content/uploads/2012/10/FMDL-ACTE-PRESEDINTE-2012.pdf

Deci , toti judecatorii aia si procurorii aia numiti de Basescu , fac parte din justitia aservita lui Voiculescu , este ? Pai atunci inseamna ca Basescu este unul dintre cei mai prosti evaluatori ai integritatii unui om si a numit cei mai perversi si corupti judecatori si procurori , cam asa s-ar traduce ce spui tu , mai Ioana Ene , cu justitia subordonata lui Voiculescu , nu-i asa ? Ei bine , eu nu cred . Eu cred ca toate numirirle alea facute de Basescu s-au facut dupa verificari la sange , cu dosare pe masa , cu SRI , SIE si STS calare pe fiecare magistrat numit . Si mai cred ca toti magistratii astia numiti de Basescu sunt controlati nu numai politic , sunt chiar "verificati" si "aprobati" pe baza de greseli personale care au fost descoperite de serviciile lui Il Padrone si arhivate cu grija pentru vremurile cand vor putea fi valorificate . Sau , mai cred eu , destui dintre cei numiti sunt dintre cei care il au pe "nasu' in suflet" . Cam asa ca Ghica , Haineala si Danilet . Justitie aservita USL-ului si lui Voiculescu ? Sau "armata secreta" a lui Basescu de subjugare totala a actului de justitie ? Stii mai Ioana Ene , ca in cazul in care vreun procuror se va "indura" sa descopere adevarul in cazul afacerii spalarii de bani a lui Basescu in afacerea cu terenuri cumparate dimineata de la Casuneanu si vandute la pranz tot lui Casuneanu ( de fapt sora-sii sau cumnatei ) la un pret de vreo 100 de ori mai mare , Il Padrone va trebui judecat la Inalta Curte de Justitie si Casatie ? Stii cati judecatori de la aceasta Curte sunt numiti de Basescu sunt numiti de Il Padrone ? TOTI !!!! Ce zici , il au toti astia pe "nasu' in suflet" ?
Este foarte posibil ca destui , poate multi , dintre miile de judecatori numiti de Basescu sa fie santajati de serviciile inca loiale lui Basescu - pentru ca eu pun pariu ca nu au fost numiti pe competenta si integralitate , iar acum sa se fi saturat de zgarda basesciana pe care au acceptat-o in momentul numirii si al incheierii pactului cu Mefisto si s-au hotarat sa sustina revocarea unui CSM macoveio-basescian pana in varful unghiilor . Nu stiu . IOANA ENE , manipulezi si minti .

din cate cunosc eu si unii si altii

au exact aceleasi studii juridice .

Cu toate astea , sistemele sunt diferite , in sensul ca procurorii dupa cate aflam pot sa incaseze salarii fara sa faca nimic .

Ma nemultumeste ca este un segment al socialului nepatruns de privirile societatii civile .

Independenta justitiei ? Ia de la Basescu !

Hai sa incetam cu minciunile si sa incetam sa sustinem ca Basescu vrea o Justitie independenta . Nu , Basescu vrea ca Justitia sa imbratiseze "independenta" lui . Si-a subordonat-o fara nici un pic de remuscare , iar acum vrea sa isi pastreze una din jucariile favorite , jucaria care ii permite sa aresteze si sa inchida dusmanii lui politici . Sau macar sa ii atentioneze pe cei care misca in front ( v-aduceti aminte de arestarea de o zi a lui Popoviciu , "revolta" presedintelui la adresa acelei arestari - aia nu a fost ingerinta in actul de justitie , nu , nu , vanzarile anterioare si captusirea odraslei prezidentiale cu un penthouse de sute de mii de euro , basca un cabinet notarial preferential in complexul aceluiasi Popoviciu ?) . Basescu , are ochiul si timpanul - SRI , SIE , STS , are biciul lui Dumnezeu in mana - CSM , ICCJ , PG si DNA - adica o armata de 4200 de judecatori si procurori care au luat de la Basescu ! Ce jucarie si-ar mai putea dori ca sa fie intangibil de catre dusmanii politici ? Sa fim seriosi , Ioana Ene , imi sfidezi inteligenta .

Acest articol este pupinc(#)urist-basist ca ...

... majoritatea articolelor Ziare.com. Sa ne traiasca cea mai echidistanta redactie din Romania.

Debandadă rezultată din ignorarea rolului puterii judiciare, prin

exacerbarea rolului judecătorului denumit "putere in stat", decăderea procurorului prin subordonarea lui puterii executive, cand in toată lumea democratică e supus doar Parlamentului si aruncarea in derizoriu a avocatului, scos pană si din breaslă, fosta Asociatie a Magistratilor si Avocatilor (A.M.A.), cum e in toată lumea, nemaiexistand!

 

@Nonpolitikon-debandada.....

Asa este facuta legea 304 / 2004. Daca nu ajungem sa recunoastem
valorile oamenilor bine pregatiti profesional o sa ne balacim in aceasi
mocirla pana la calendrele grecesti si asta o spun facand abstractie de
orice alta interpretare.Numai asa se va cerne sterilul asta amestecat in
conducerea unei natiuni.Tuturor le vine randul la moara.

Păi

Cred că această lege este făcută pe vremea cand era la guvernare Domnu' inchisu', ce preda dreptu' (de a fura) pe la o grămadă de facultăti prin tară !!! Se credea că va ajunge el să conducă tara ... Si uite unde a ajuns. Sireacu !!!

Procurorii sunt magistrati la fel ca si judecatorii, deci egali....

...in dreptul de a ocupa o functie de conducere in CSM. Puteti sa-mi spuneti cati hoti, talhari, violatori si chiar criminali, au eliberat judecatorii dupa ce procurorii adunau probe de netagaduit condamnarii lor ? Daca o luam dupa logica asta ar trebui ca judecatorii sa faca un pas mare inapoi. Sa speram ca reforma in justitie merge pana la capat.

 

Da ai dreptate , mai cu seama

procurorii basisti din DNA si mai sus. Veziu si actiunea votaniada.

 

@anty virus-procurorii sunt magistrati....

Am sa redau un pasaj din legea 304/2044 -Art. 67. - (1) Procurorul participă la sedintele de judecată, in conditiile legii, si are rol activ in aflarea adevărului.
(2) Procurorul este liber să prezinte in instantă concluziile pe care le consideră intemeiate, potrivit legii, tinand seama de probele administrate in cauză. Procurorul poate contesta la Consiliul Superior al Magistraturii interventia procurorului ierarhic superior, pentru influentarea in orice formă a concluziilor.
Si mai convingator: Art. 69. - (1) Ministrul justitiei, cand consideră necesar, din proprie initiativă sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, exercită controlul asupra procurorilor, prin procurori anume desemnati de procurorul general al Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie sau, după caz, de procurorul general al Parchetului National Anticoruptie, ori de ministrul justitiei.
Chiar daca sunt magistrati sunt subordonati.Si atunci,invata oul gaina?

Procurorii basisti sint numitzi de Bruxelles

dupa ce iau blessingu' de la Washington! Nu'tzi place, .. pleaca la Tiraspol!

Eu nu sunt prea in tema dar am o intrebare...

Avem in CSM doua categorii de magistrati cumva si nu inteleg eu?
1. Magistrati Clasa I-a (Judecatorii) cu drept de vot si drept de a fi alesi sefi la CSM
2. Clasa a II-a (Procurorii) care au drept sa voteze NUMAI ce vrea Clasa I-a fara a avea drept sa fie alesi?
Sau sunt niste Magistrati egali dpdv al dreptului de vot si de a fi alesi ?
Scuzata sa-mi fie neintelegerea…
Vad ca sunteti multi din domeniu pe-aici si asa realizez si de ce nu se mai termina cu dosarele alea desi sunteti multi si bine platiti ;)
Este ca si cum as spune ca la votul la alegerea Presedintelui tarii sau a primarului, sau deputatului, votul meu trebuie sa atarne mai mult decat al lui Maxi care are doar doua clase.
Sau ca nu putem avea candidati cu mai putin de doctorat, pentru ca ceilalti nu au luat nu stiu ce examene ?!
Daca vreti, va dau o idée sa impacati si capra si varza.
Faceti frate un CSM al Judecatorilor, unul al procurorilor…
Puneti la fiecare un sef, unul de la PSD, altul de la PNL si terminati ce-ati inceput… toata lumea-i multumita si cu lacrimi pe obraz :)

 

@Argusdre-ba baiatule

Explicatiile, chiar daca sunt tari, nu m-au suparat niciodata, daca sunt
pertinente,in conditia in care sunt spuse pe un ton calm,fara accente dure.

@ Argusdre

Imi insusesc greselile, nu ma cred a tot stiutor, cu atat mai putin in ale justitiei, nu am fost nici condamnat unde am inteles ca se documenteaza si studiaza codul penal si civil. Daca te dai cel mai destept dintre destepti, puteai sa ma corectezi cu argumente gen colegului de site @ mocgogosica, nui nici o suparare, toata viata invatam....... Modul tau de a arunca cu mizerii ati arata limitele si lipsa celor sapte ani deacasa. Scrii ca ma urmaresti de mult timp.....este o practica perdanta. De cele mai multe ori urmaritorii, au sfarsit in a fi urmariti.

 

 
 

E prea puternica ofensiva USL pentru preluarea Justitiei ca sa

reziste firavele rasaduri ale independentei!

 

Si eu cred asta

si imi dau seama ca ardoarea cu care USL-ul isi doreste toata puterea, asa cum au facut sovieticii, in '45, e sustinuta de o multime de romani, care, din pacate nu inteleg nimic din tot ceea ce se intampla. Multi cred ca e vorba tot de Basescu, de Udrea etc, pentru ca asta li s-a inoculat prin antena3. Cunosc multi oameni care nu se dezlipesc de ecran si savureaza toate laturile de acolo, asa cum savureaza o partida de fotbal, in care ai nostri castiga la scor.
De-aia fotbalul, si mai nou politica de o anumita factura, au devenit populare, pentru ca prostia e populara.

Romanii dorm, asa ca puscariabilii usl fac ce vor

Sa le uram somn de veci. Am zis.

Halal independență!

Ce mai indepență la șefia CSM, s-a văzut cu ochiul liber in ultimul an cum stau lucrurile! Chiar credeți că băselu a participat degeaba la acea ultimă ședință?

Finita la comedia Portocalia!

finita la comedia Portocalia!

Jos labele de pe Justitie

Multi profita ca doamna cu balanta e legata la ochi ,dar fiti foarte atenti:NU ESTE OARBA!
In sistem au patruns foarte multi tineri care incearca sa faca reforma,dar odata cu ei au patruns si alti tineri care sint"copii lui tata" si care au absolvit universitati de toata jena cu sectii pe la Slobozia,Onesti,Botosani ,Caracal etc.Acestia au fost promovati politic in sistem deoarece au fost luati pe linga ei (pentru bani si favoruri,fireste)de fostii militieni sau activisti cu "Stefan Gheorghiu"care incorect au fost asimilati cu absolventii de drept.Avind asa gunoaie in sistem ,credeti ca e posibil sa fie curatat fara o furtuna puternica?

 

Se vede de departe

faptul ca scandalul are iz politic. Si, sub acest USL, scandal va fi contunuu, de cate ori ceva nu le convine. Astazi scandalul e in justitie, maine va fi in invatamant si tot asa, pana cand baietii vor avea oamenii lor implantati in toate domeniile.
Doame, ce s-a intamplat cu biata Romanie? De ce se comporta oamenii astia asa? Ce vor, de fapt, conducatorii? Ei sunt de-ai nostri, de-ai romanilor sau ne inselam? Ce vor ei de fapt? Stie cineva?

 

Doamna Ene

De ce este aberanta explicatia oficiala a reprezentantilor AMR?Dati-ne
argumente solide dac faceti afirmatia ca nu exista nici o lege care sa faca distinctia intre membrii CSM, asezand judecatorii intr-o pozitie superioara si garantandu-le conducerea consiliului. Pai daca bietii procurori nu au fost in stare sa ia un examen de judecator(bineinteles facand si pregatirea aia de cca.3 ani mi se pare), acum vrei sa-i dai
mataluta grade mai mari?

 

La 03-Oct-1990 Germania se reunifica!

La 05-Oct-1990 incepea ... Transition in the German Legal Order: East Back to West. Din 1,600 magistratzi Est Germani (judecatori si procurori) au ramas … vreo 500.
Dezastrul Romaniei n’a fost pin’ la urma, securitatea. A fost ca n’am avut o … Romanie de West care sa ne ocupe. Sa curetze Justitzia de Comunisti si securisti ca tine. Cu o Justitzie curata … securistii ar fi fost la zarca for life!
Iar tu, #696969-Jil, ai fi jucat table cu Aditzu chibitzatzi de Costiniu.

Paraipane...Romania aia "de Vest" exista

Dar va bateti joc de ea cand va contrazice.
Romania aia "de Vest" este formata din cei care au deschis ochii dincolo de granite.
Care au invatat pe-afara ce-i aia NORMALITATE. Care au inteles ca a plagia=a fura...

finita la comedia Portocalia!

Finita la comedia Portocalia!

Dupa rationamentul asta,alegerile trebuie anulate

deoarece nu s-a tinut cont de diferenta dintre votul celor cu diplome si al celor fara.

Dezolant!

Desi n-ar trebui sa ne mire, este imposibil sa nu fii uimit cand vezi doamne si domni judecatori facandu-se luntre si punte ca sa aduca Justitia in starea pe care a dorit-o Voiculescu! Rusine!
Oare cati oameni normali, nu suflete de sluga hoata, exista printre magistrati? Avem mare nevoie sa stim ca ei exista!
Este neaparat necesar ca acestia sa se separe intr-un fel, sa se constituie intr-un grup care sa se faca cunoscut, altfel se pierd. Ii vor inghiti slugile Sistemului inainte de a se sti de existenta lor. Fiindca, e clar, CSM va claca, se va transforma in institutia-surogat de care are nevoie actuala putere.

 

care justitie?

cu atatia puscariabili si mafioti sadea in guvern si parlament nicio speranta!ce parere aveti de felix,dragnea,fenechiu,mitrea,vanghelion,negoita si altii?

 

Ploiesti "draga", asa cum spune adesea Iliescu....

Guvernantii nostri nu sunt nascuti a se lupta cu criza economica si financiara, care a cuprins intreaga lume.Pe ei nu-i intereseaza nici somajul,nici infltia, nici dezvoltarea economica. Ei se lupta din rasputeri sa cucereasca Justitia, pentru a o subordona si a-si realiza scopurile:protejarea coruptilor care fac parte din aparatul de stat.Societatea civila tace,opozitia tace, romanul de rand tace si el. Unde fratilor vreti sa ajungem,spre o noua Dictatura? Shalom

@mcgogosica .. Sorry .. postarea ierea pt un pensionar securist

unu' .. vasy51. Nu stiu cum po.wla mea a aparut la tine! Coada .. varanului!

 

@paraipan-@mcgogosica..

Nu sunt suparacios si nici nu le pun la suflet,In fond, nu sunt decat ideile
fiecaruia.

fain articol.....

tocmai am aflat din articol ca in romania mai sunt doar 3 independenti in de-ale justitiei.....oana, alina si vasilica...restul sunt controlati de voiculescu....oare or putea astia trei sa se descurce, eu zic ca da....oana prepara dosarele, vasilica da sentinta si alina e cu recursu....si pa...basescu la puscarie...basescu la puscarie...basescu la puscarie...doar asa devine justitia independenta...

 

@bundy 79-fain articol...

Nu vrea nimeni chestia asta.Faci confuzie.Adica,crezi ca sunt batuti in cap
sa deschida cutia Pandorei?


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor