Opozitia a castigat si al doilea loc ce revine societatii civile in CSM

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 14:52
1831 citiri
Opozitia a castigat si al doilea loc ce revine societatii civile in CSM
Foto: Arhiva

Georgiana Iorgulescu, directorul Centrului pentru Resurse Juridice, a fost desemnata miercuri prin vot de catre plenul Senatului ca fiind cel de-al doilea reprezentant al societatii civile in CSM.

Iorgulescu, sustinuta de PSD si PNL, a avut castig de cauza in fata candidatului sustinut de PDL, Ovidiu Maican.

Astfel, Virgil Melnic a obtinut 102 voturi "impotriva", 3 "pentru" si 8 abtineri, Georgiana Iorgulescu 59 "pentru", 50 "impotriva" si trei abtineri, Doinel Dinuica 90 de voturi "impotriva", 15 "pentru" si 8 abtineri, Radu Cornel Andreica 94 "impotriva", 8 "pentru" si 10 abtineri, iar Ovidiu Horia Maican 49 "pentru", 55 "impotriva" si 8 abtineri.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a cerut un vot "rational", avertizand ca unul dintre candidati "este omul de casa" al Monica Macovei, "care a facut foarte mult rau justitiei Romaniei". "Sa stiti ca d-na Macovei si probabil omul dansei de casa ne considera pe toti la fel de infractori pentru ca suntem parlamentari", a spus Hasotti, referindu-se la Ovidiu Horia Maican, informeaza Newsin.

Si primul ocupant al unui loc revenit societatii civile in CSM fusese ocupat tot de un candidat al Opozitiei, Corina Dumitrescu, sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu.

Neintelegerile din Senat pe tema nominalizarii celor doi reprezentanti ai societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii au facut ca mult timp aceste locuri sa nu fie ocupate, iar CSM sa functioneze cu mari probleme de cvorum.

Acest lucru a fost criticat si de presedintele Traian Basescu. Intr-o declaratie de presa recenta pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si a raportului pe justitie care este asteptat de Romania in aceasta vara, presedintele a atras atentia asupra faptului ca diferendele dintre Putere si Opozitie in Senat.

"Trebuie sa observ ca desi una din problemele majore pe care le avem este un nou CSM, iar o atentionare deosebita era legata de componenta noului CSM (in raportul CE despre justitie, n.r.), Senatul a reusit o performanta impotriva intereselor Romaniei. A reusit sa desemneze o persoana din partea societatii civile care este incompatibila conform Legii ANI si a reusit sa nu desemneze cea de a doua persoana din partea societatii civile, pur si simplu pentru ca au de facut jocuri politice. Cred ca ar trebui sa ne rifdicam putin deasupra jocurilor politice, a intereselor de partid si sa reusim sa privim catre interesul national", a spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Georgiana Iorgulescu CSM, #reprezentanti societatea civila CSM, #membri CSM , #CSM