Ziare.com

Plenul CSM a avizat favorabil, cu observatii, proiectul de lege privind unele masuri in domeniul justitiei in contextul pandemiei COVID-19

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 19:25

   

Plenul CSM a avizat favorabil, cu observatii, proiectul de lege privind unele masuri in domeniul justitiei in contextul pandemiei COVID-19
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, cu observatii, proiectul de lege privind unele masuri in domeniul justitiei in contextul pandemiei COVID-19.

"La data de 18 noiembrie 2020, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat avizarea favorabila, cu observatii, a proiectului de lege privind unele masuri in domeniul justitiei in contextul pandemiei COVID-19", au transmis, miercuri, reprezentantii CSM.

Decizia a fost luata intrucat CSM a apreciat ca este necesara adoptarea unor noi masuri, intr-o abordare coordonata in scopul implementarii unitare a acestora, care sa permita instantelor judecatoresti si parchetelor sa functioneze in continuare in conditii de siguranta, astfel incat sa se asigure atat accesul efectiv la proceduri judiciare ca drept fundamental al cetatenilor, cat si imperativul protejarii sanatatii judecatorilor, procurorilor, personalului auxiliar si a celorlalti participanti la procedurile judiciare.

Proiectul de lege, care reglementeaza posibilitatea luarii/dispunerii unor masuri necesare functionarii justitiei ca serviciu public in vederea prevenirii si combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri seara.

Cititi si:
Decizie fara precedent a Inaltei Curti: CSM este obligat sa-l numeasca in functia de procuror pe fostul consilier al Monicai Macovei
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CSM aviz lege Justitie covid
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3385 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu s-a decis la nivel mondial, cat și deciziile Domniilor Voastre că

mediul online este unul public? Și-atunci, de ce nu se poate desfășura absolut toată procedura in acest mod public, pentru aceasta fiind suficientă deparolarea dosarelor? De ce vă mai ambiționați să administrați probatoriul, practică promovată de regimurile totalitare pentru manipularea acestuia ca să le iasă pe soluția dinainte stabilită? Administrarea probatoriului este atributul exclusiv al părților in orice democrație, judecătorului revenindu-i doar rolul incuviințării și aprecierii acestuia! Este atat de greu de aplicat procedura audierii martorilor la cabinetele avocaților și procurorilor, cum se incercase prin Codul de procedură civilă Valeriu Stoica, dar a fost dat peste cap de Codul Rodica Stănoiu?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor