Ponta castiga 3 saptamani de la CSM - Audierea procurorilor sefi, devansata (Video)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 13:13
2903 citiri
Ponta castiga 3 saptamani de la CSM - Audierea procurorilor sefi, devansata (Video)
Foto: Arhiva

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sa modifice termenele stabilite initial pentru avizarea celor sase procurori propusi de Victor Ponta la conducerea parchetelor.

Sectia pentru procurori s-a reunit pentru a analiza documentele transmise de Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, care a cerut grabirea audierii magistratilor.

Kovesi si Nitu ar putea fi numiti in functii abia in iunie - vezi calendarul CSM

Astfel, CSM a decis ca audierile sa aiba loc la 10 mai si nu la sfarsitul lunii mai, cum era prevazut in calendarul initial, se arata intr-un comunicat al Consiliului, remis Ziare.com.

Presedintele CSM Oana Schimdt Haineala a declarat ca CSM a luat aceasta decizia "in folosul sistemului si pentru a permite candidatilor sa se pregateasca corespunzator interviului si luand in considerare ca toate documentele, care aveau ca deadline 30 aprilie insa au fost trimise marti".

Cine sunt procurorii propusi de Ponta

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe lista propunerilor mai figureaza Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica ca procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Elena Hosu ca adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Propunerile au fost transmise, saptamana trecuta, de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce, marti, Ponta declara ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei.

Ponta s-a intalnit cu persoanele propuse pentru procurori

Premierul Victor Ponta declarase anterior ca va participa la sedinta de joi a Consiliului Superior al Magistraturii, unde va ridica subiectul programului de audiere a propunerilor pentru functiile de procurori sefi, iar pana in acel moment vor fi depuse toate documentele candidatilor pentru cele sase functiile de conducere din parchete.

Ponta a precizat, de asemenea, ca s-a intalnit luni seara, in calitate de ministru interimar al Justitiei, cu persoanele propuse pentru posturi de procurori, cu exceptia Laurei Kovesi, care se afla in continuare la Bruxelles, dar care i-a transmis planul de management.

Morar, consilier al sefului CSM

Vineri, Daniel Morar a cerut CSM sa ii retraga detasarea in fruntea Ministerului Public, ca urmare a faptului ca premierul si presedintele au pus la indoiala legalitatea bazei in care s-a facut aceasta detasare.

Ponta preseaza CSM sa grabeasca audierea procurorilor

CSM a aprobat cererea lui Daniel Morar, urmand ca acesta sa isi inceteze interimatul de procuror general in data de 15 aprilie, dupa care sa devina consilier al presedintelui CSM pana la data de 7 iunie, urmand ca in 8 iunie sa preia mandatul de judecator la Curtea Constitutionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#CSM audiere procurori, #CSM Ponta sefi Parchete, #sefi DNA Parchet Ponta , #CSM