Procurorii Camelia Petrescu si Luminita Palade candideaza la CSM

Joi, 07 Martie 2013, ora 22:49
3285 citiri
Procurorii Camelia Petrescu si Luminita Palade candideaza la CSM

Camelia Petrescu, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov si Luminita Palade, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si-au depus joi candidaturile pentru postul liber de reprezentant in Consiliul Superior al Magistraturii din partea parchetelor de pe langa curtile de apel.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca adunarile generale pentru alegerea membrului CSM, reprezentant al procurorilor de la parchetele de pe langa curtile de apel se vor desfasura pe 15 mai, acestea fiind precedate de alegerile pentru desemnarea candidatilor organizate in 22 martie.

Locul in CSM din partea parchetelor de pe langa curtile de apel a ramas vacant ca urmare a demisiei din magistratura a procurorului George Balan, anchetat de procurorii anticoruptie.

In sedinta plenului din 25 ianuarie, CSM a avut pe ordinea de zi nota referitoare la stabilirea datei alegerilor pentru locul de membru al CSM, reprezentant al procurorilor de la parchetele de pe langa curtile de apel, a perioadei de depunere a candidaturilor si a calendarului procedurii alegerilor, precum si constituirea Comitetului electoral permanent.

Potrivit site-ului institutiei, Comitetul electoral permanent va avea urmatoarea componenta din membrii Consiliului: presedinte - Horatius Dumbrava, vicepresedinte - Gheorghe Muscalu, membru - Marius Tudose, supleanti - Alexandru Serban, Mona-Lisa Neagoe si Florentina Gavadia.

Presedintele Consiliului, Oana Schmidt-Haineala, a anuntat, in sedinta de plen din 25 ianuarie, ca a transmis Senatului solicitarea de validare a procurorului Elena Hach in functia de membru interimar al CSM, in locul ramas vacant ca urmare a demisiei lui George Balan.

Elena Hach este urmatoarea clasata la alegerile din partea parchetelor de pe langa curtile de apel.

Seful CSM a anuntat ca decretul de eliberare din functia de procuror a lui George Balan a fost publicat in Monitorul Oficial la mijlocul lunii ianuarie.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#procurori candidat CSM, #Camelia Petrescu candidat CSM, #Luminita Palade candidat CSM , #CSM