Rezultatele interviului pentru Sectia de investigare a magistratilor: Favorita lui Toader, respinsa. Adina Florea, admisa

Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 18:06
13282 citiri
Rezultatele interviului pentru Sectia de investigare a magistratilor: Favorita lui Toader, respinsa. Adina Florea, admisa
Foto: captura video CSM

Procuroarea Florena Esther Sterschi a fost declarata admisa de Comisia de concurs din CSM pentru functia de sef al Sectiei de investigare a magistratilor. Adina Florea, candidata si la sefia DNA, a fost admisa ca procuror in aceiasi structura.

18.00 Comisia de concurs din CSM a afisat rezultatele obtinute de candidatii pentru posturile de procurori si procuror-sef in cadrul Sectiei de investigare a magistratilor.

Pentru functia de procuror-sef a fost admisa Florena Esther Sterschi. Ea este inscrisa in acest moment in procedura de ocupare a sefiei Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului Inaltei Curti, dar CSM a avizat-o negativ.

Comisia i-a respins pe ceilalti candidati: Elena Iordache - laudata de Tudorel Toader -, Viorel Cerbu si Iuliana Olteanu.

Pentru functiile de procuror au fost admisi: Adina Florea - care este candidata si pentru sefia DNA, Codruta Chindea, Sorin Eugen Iasinovschi si Iuliana Olteanu - care a candidat si pentru functia de procuror-sef.

Interviurile

Sectia a fost infiintata prin ordonanta de urgenta 90/2018, adoptata de Guvernul Dancila, si prevede un post de procuror sef si 5 posturi de executie.

UPDATE - Sedinta a inceput, sub conducerea presedintelui CSM, judecatorul Mariana Ghena. Sunt prezente doar cele trei judecatoare membre ale comisiei (foto), pentru ca din partea sectiei de procurori nu a fost desemnat nimeni. Surse din magistratura au declarat pentru Ziare.com ca aceasta comisie nu ar fi constituita legal, pentru ca nu exista si cel de-al patrulea membru prevazut de OUG90 prin care a fost infiintata, acesta fiind un motiv posibil de contestare a procedurii in instanta.

In actualele conditii, procurorii care vor face parte din sectia de investigare a magistratilor vor fi selectati doar de catre judecatori.

Interviurile pot fi urmarite live pe site-ul CSM.

Citeste mai multe despre: Comisia care va aproba procurorii pentru Sectia speciala nu e legal constituita, sustin surse din magistratura.

Cine sunt candidatii

Pentru functia de procuror de executie candideaza, alaturi de Adina Florea, si Codruta Simona Chindea, Sorin Eugen Iasinovschi, Iuliana Magdalena Olteanu si Florentina Pilos, iar pentru functia de procuror-sef candideaza Ioan Viorel Cerbu, Elena Iodache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florentina Pilos si Florena Esther Sterschi.

Vezi amanunte aici: Favorita lui Toader candideaza pentru sefia Sectiei de anchetare a magistratilor. Si Adina Florea vrea sa lucreze aici

Sunt in total opt candidati. Cinci dintre ei aspira la postul de procuror-sef, cinci la postul de procuror, in conditiile in care doi dintre ei si-au depus candidaturile pentru ambele pozitii. Pentru acestia din urma, durata interviului este de 45 de minute, iar pentru ceilalti este de 30 de minute.

Foto: CSM

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anuntat marti ca nu a desemnat niciun reprezentant in Comisia de concurs pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si pentru ocuparea posturilor de executie de procuror din cadrul aceleiasi sectii.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat in 11 octombrie desfiintarea Serviciului de combatere a coruptiei din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), atributiile serviciului urmand sa fie preluate de Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, infiintata in Ministerul Public si care ar urma sa devina operationala la sfarsitul lunii octombrie.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#procurori sectie investigare magistrati interviu , #CSM
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Favorita lui Toader respinsa ! In schimb, cealalta FAVORITA ...