Procurorii Papici si Tulus, numiti sefi de serviciu la DNA

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 15:49
2726 citiri
Procurorii Papici si Tulus, numiti sefi de serviciu la DNA
Foto: Arhiva

Procurorii Lucian Papici, Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga au fost numiti in functii de sef serviciu in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - nivel central, a anuntat miercuri Sectia pentru procurori a CSM.

Lucian Papici a fost numit in functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei a DNA, nivel central, pe o perioada de trei ani, iar Doru Tulus - in functia de sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiuni asimilate sau in legatura directa cu infractiunile de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a DNA, nivel central, tot pentru trei ani.

Totodata, potrivit Agerpres, CSM a hotarat numirea Mihaelei Moraru Iorga in functia de procuror sef al Serviciului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a DNA, nivel central, pe o perioada de 3 ani.

Propunerile pentru aceste functii au avut in vedere faptul ca cei trei procurori au experienta profesionala, au desfasurat activitati timp de mai multi ani in Directia Nationala Anticoruptie si au instrumentat dosare complexe, potrivit DNA.

Lucian Papici si Doru Tulus au condus timp de doua mandate Sectia de combatere a coruptiei si, respectiv, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, unde a lucrat timp de mai multi ani si Mihaela Moraru Iorga.

Inlocuirea procurorului Lucian Papici de la sefia Sectiei de combatere a coruptiei din DNA, prin incetarea delegarii, a generat un imens scandal public, in contextul in care s-a produs la cateva zile dupa ce acesta a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului, in care a fost trimis in judecata vicepremierul Liviu Dragnea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Papici Tulusi procurori DNA, #numire procurori CSM , #CSM