Ziare.com

Raportul Inspectiei Judiciare care ii vizeaza pe Marius Iacob si Laura Codruta Kovesi, discutat in sectia pentru procurori a CSM

Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 07:27

   

Raportul Inspectiei Judiciare care ii vizeaza pe Marius Iacob si Laura Codruta Kovesi, discutat in sectia pentru procurori a CSM
Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discuta miercuri actiunile formulate de Inspectia Judiciara (IJ) cu privire la savarsirea de catre fostul procuror-sef al DNA Laura Codruta Kovesi si fostul adjunct al acesteia, Marius Iacob, a unor abateri disciplinare.

Pe 10 iunie, Sectia pentru procurori a amanat pentru 22 iulie discutarea acestor actiuni.

Potrivit IJ, in cazul Laurei Codruta Kovesi, una dintre abaterile disciplinare se refera la manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, constand in aceea ca, in cadrul unei sedinte de lucru, a avut manifestari de natura a aduce atingere onoarei si probitatii profesionale a magistratilor procurori, precum si prestigiului justitiei, imprejurari identificate in inregistrarile audio aparute in spatiul media la data de 18 iunie 2017.

"In concret, procurorul-sef al DNA s-a exprimat in sensul combaterii efectelor negative in planul imaginii si credibilitatii institutiei generate de decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgenta a unor dosare 'cu ministri', de impact mediatic, si-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv si general obligatoriu al deciziei CCR 68/2017 si a folosit exprimari inadecvate la adresa Curtii Constitutionale si a unui judecator al Curtii, inducand ideea in cadrul opiniei publice ca unul dintre criteriile in functie de care se prioritizeaza solutionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora si calitatea oficiala a persoanelor cercetate", arata IJ.

De asemenea, Kovesi a folosit fata de colegii procurori un ton superior si agresiv, inadmisibil in raport cu standardele minimale de etica si deontologie ale unui magistrat, de natura a genera in randul opiniei publice un sentiment de indignare si a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor suprematiei Constitutiei si a legilor, precum si a impartialitatii procurorilor, preciza IJ.

Totodata, actiunea a vizat "atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii", constand in aceea ca prin intermediul unei corespondente electronice (email) a adoptat "o atitudine nedemna, folosind la adresa procurorilor cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si amenintator, respectiv 'lasi', 'barfitori', 'infractori', facand cunoscut acestora faptul ca 'exista deja un cerc de suspecti', cu referire la un dosar penal, incalcand astfel obligatia de rezerva si normele de conduita atasate profesiei de magistrat".

In ceea ce il priveste pe Marius Iacob, IJ arata ca actiunea fata de acesta a vizat "nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una dintre cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa", constand in aceea ca a efectuat acte de urmarire penala fara a formula declaratie de abtinere, desi se afla, in mod vadit, in situatia de incompatibilitate prevazuta de art. 64 alin. 1 lit. f), cu referire la art. 65 alin. 1 si art. 66 Cod de procedura penala.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CSM Kovesi Marius Iacob inspectia judiciara
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3477 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hmm..

Ciuma rosie nu se potoleste pe fondul acceptarii situatiei mizerabile din justitie si resemnarii galbezei de la putere.Cu totul altceva decat se asteptau oamenii de la pnl si Klaus.

 

Traiasca Codrula cu fabuloasa nota de 6,41. Plesu lua notite

ca sa foloseasca dictionarul ca este doctorita doar de 6,41. Platiti fraierilor 933 pe luna.

macaronare

ciuma rosie nu a controlat niciodata sectia soroista pentru procurori din csm. de la tine din cizma nu se vede acest lucru. dar acum, cand kovesi este procuror sef european, cum s-o poti acuza. legea este o bariera pentru prosti. iar pe infractorul portocala, arestat de curant, kovesi nici nu-l cunoaste.

Mai ciuma bubonica!

Nelegiuirile facute de lck vor iesi la suprafata ca uleiul in apa. Deocamdata i-au mai sters unii-altii urmele dar ceea ce a facut ea este criminal de-a dreptul! Pentru toate acestea va plati intr-un fel sau altul. Dumnezeu nu doarme! Justitia o va judeca in cele din urma!

Despre ce vorbim?

Stați liniștiți Cooperativa Nufărul iși va face treaba!
P.S. Puteți să-mi dați un singur exemplu de procuror beștelit de către Secția de procurori din CSM? Unul singur ...
Acum este vorba și de Koveși, stați liniștiți cocoșeilor ...

 

Sekuristii nu patesc nimik.

Niciodata!

Sekuristii poate ca nu.....

...dar vor fi un neam batut de Dumnezeu, daca nu vor plati ei direct cineva din neam va plati greu nelegiuirile lor. Nimic nu ramine nepedepsit!

Oare?

Chiar nu-și dau seama handicapații de acolo că nu o mai pot atinge pe LCK?
Nu l-au putut atinge ei pe Trădiceanu, in țară, darmite pe LCK la UE!
Oare care imunitate e mai tare...?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor