Revocarea lui Cristi Danilet, admisa si de Judecatoria Sectorului 3

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 20:11
2354 citiri
Revocarea lui Cristi Danilet, admisa si de Judecatoria Sectorului 3

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Sectorului 3 a decis luni revocarea lui Cristi Danilet din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Biroului de presa al Judecatoriei Sectorului 3, din 41 de judecatori ai acestei instante au participat la adunare 32 de magistrati, dintre care 30 au votat pentru revocarea lui Cristi Danilet, iar doi au fost impotriva.

Pana in prezent, in Bucuresti, judecatoriile din sectoarele 3, 4 si 5 au votat pentru revocare, iar judecatoriile din sectoarele 2 si 6, impotriva acestui demers, in timp ce Judecatoria Sectorului 1 nu a convocat o adunare generala.

Toate judecatoriile din tara sunt obligate sa convoace adunari generale, dupa ce Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea a declansat procedura de revocare a judecatorului Cristi Danilet din CSM.

La sfarsitul saptamanii trecute, Judecatoria Ramnicu Valcea a transmis rezultatele provizorii ale situatiei din tara, unde 60 de instante au decis in privinta revocarii judecatorului Cristi Danilet.

Astfel, pana la acel moment, s-au pronuntat 711 judecatori, dintre care 538 de magistrati au votat pentru revocare, 110 au votat impotriva, iar 63 s-au abtinut.

"Aceste rezultate provizorii tin sa atraga atentia asupra legitimitatii reprezentarii, in contrapondere cu opiniile regretabile ale unor membri CSM vizati de revocare, privind caracterul 'izolat' ori 'emotional' al nemultumirii corpului de magistrati", se arata intr-un comunicat al Judecatoriei Ramnicu Valcea.

Judecatoria reaminteste ca, potrivit legii, nu numarul de judecatori conteaza in procedura revocarii, ci numarul de instante judecatoresti.

In acest sens, 43 de instante s-au pronuntat in favoarea revocarii iar 17 nu au aderat propunerii, 7 dintre acestea din urma votand impotriva revocarii, iar 10 au constatat neintrunirea numarului legal de voturi.

Cristi Danilet si Alina Ghica sunt judecatorii care au votat ca noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii sa fie procurorul Oana Schmidt-Haineala, fiind pentru prima data cand un procuror va conduce Consiliul.

Votul respectiv a generat o stare de tensiune in randul judecatorilor iar Judecatoria din Ramnicu Valcea a declansat procesul de revocare din functie a lui Cristi Danilet.

In paralel, si curtile de apel se vor pronunta asupra revocarii judecatoarei Alina Ghica, dar si a altor membri ai CSM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#judecatorie Sector 3 Danilet, #revocare Danilet CSM , #CSM