Ziare.com

Revocarea lui Cristi Danilet, admisa si de Judecatoria Sectorului 3

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 20:11

   

Revocarea lui Cristi Danilet, admisa si de Judecatoria Sectorului 3
Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Sectorului 3 a decis luni revocarea lui Cristi Danilet din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Biroului de presa al Judecatoriei Sectorului 3, din 41 de judecatori ai acestei instante au participat la adunare 32 de magistrati, dintre care 30 au votat pentru revocarea lui Cristi Danilet, iar doi au fost impotriva.

Pana in prezent, in Bucuresti, judecatoriile din sectoarele 3, 4 si 5 au votat pentru revocare, iar judecatoriile din sectoarele 2 si 6, impotriva acestui demers, in timp ce Judecatoria Sectorului 1 nu a convocat o adunare generala.

Toate judecatoriile din tara sunt obligate sa convoace adunari generale, dupa ce Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea a declansat procedura de revocare a judecatorului Cristi Danilet din CSM.

La sfarsitul saptamanii trecute, Judecatoria Ramnicu Valcea a transmis rezultatele provizorii ale situatiei din tara, unde 60 de instante au decis in privinta revocarii judecatorului Cristi Danilet.

Astfel, pana la acel moment, s-au pronuntat 711 judecatori, dintre care 538 de magistrati au votat pentru revocare, 110 au votat impotriva, iar 63 s-au abtinut.

"Aceste rezultate provizorii tin sa atraga atentia asupra legitimitatii reprezentarii, in contrapondere cu opiniile regretabile ale unor membri CSM vizati de revocare, privind caracterul 'izolat' ori 'emotional' al nemultumirii corpului de magistrati", se arata intr-un comunicat al Judecatoriei Ramnicu Valcea.

Judecatoria reaminteste ca, potrivit legii, nu numarul de judecatori conteaza in procedura revocarii, ci numarul de instante judecatoresti.

In acest sens, 43 de instante s-au pronuntat in favoarea revocarii iar 17 nu au aderat propunerii, 7 dintre acestea din urma votand impotriva revocarii, iar 10 au constatat neintrunirea numarului legal de voturi.

Cristi Danilet si Alina Ghica sunt judecatorii care au votat ca noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii sa fie procurorul Oana Schmidt-Haineala, fiind pentru prima data cand un procuror va conduce Consiliul.

Votul respectiv a generat o stare de tensiune in randul judecatorilor iar Judecatoria din Ramnicu Valcea a declansat procesul de revocare din functie a lui Cristi Danilet.

In paralel, si curtile de apel se vor pronunta asupra revocarii judecatoarei Alina Ghica, dar si a altor membri ai CSM.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Grajdanii lui Pivniceru muncesc pe baranci !

Justitia trebuie adusa iar la matca!Prea si-au facut de cap ,mai ales prin arestarea lui Nastase.

 

Pompilică Dănileț = penticostalul Igaș...ce frică le e...

...mafioților portocalii...

...64 de judecătorii i-au flixtuit pe Pompilică Dănileț & Ghica...mai e nevoie de incă 25 de judecătorii...se va rezolva...

Voiculescu e un mare domn...sa'va meosio Voiculesco?Sa'va? Merrrsi!

Asta dovedeste ca judecatorii judeca dupa principiile PSD

Cu alte cuvinte politicul este implicat in justitie..Un popor de idioti, cu o tata ministra..Vai de maica voastra!

Danilet omul lui Basescu ?

Nu Danilet este omul lui Macovei si Macovei este oama lui Baselu si vrea sa candideze la functia de presedinte dupa Baselu ca sa tina departe toate puscariile de Baselu si famiglia

 

Pana NU invata AIA, Judecatorii, Karate ...

ALA NU se da DUS din CSM ...

Io zic sa lase Draqqckuu' Karatuu' si sa ia un Leatz din Primuu' Gard ... :)):)):))

Va avea Cristinell o FUGAaaaa ... :)):)):))
Merita recomandata Ideea !

Sa vezi un Kaft la Sediuu' CSM, ca la Piatza Universitatzii cu Ruperea EXACTA a Piciorului UNUIA,

NU-i de Colea ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor