Sedinta CSM se amana pana miercuri - afla de ce

Vineri, 17 August 2012, ora 12:44
6642 citiri
Sedinta CSM se amana pana miercuri - afla de ce

Sedinta Consiliului Superior al Magistraturii programata initial pentru luni, 20 august, a fost amanata pentru miercuri, 22 august.

Sedinta a fost amanata din lipsa de cvorum, informeaza Digi24.

Plenul CSM urmeaza sa discute in sedinta de saptamana viitoare mai multe subiecte, printre care si sa ia la cunostinta asupra demisiei Monei Pivniceru din CSM, in vederea detasarii sale la Ministerul Justitiei, pentru a ocupa functia de ministru.

Judecatorul Cristi Danilet, membru in CSM, a declarat la postul de televiziune citat ca reuniunea plenului CSM a fost stabilita cu mult timp in urma, pentru intervalul 20-24 august.

De asemnea, magistratul a explicat ca motivul amanarii sedintei de luni "nu are legatura cu criza politica sau cu decizia Curtii Constitutionale de marti", ci, pur si simplu, s-a constatat ca luni nu va exista cvorumul necesar.

"Am fost sunat de secretarul general adjunct, a vorbit la telefon cu colegii, unii pot sa vina, altii nu pot. Sedinta a fost programata inainte de preschimbarea termenului Curtii Constitutionale", a precizat Cristian Danilet, respingand posibilele speculatii potrivit carora CSM ar astepta sa vada ce decizie ia Curtea Constitutionala cu privire la referendumul din 29 iulie.

In ceea ce priveste cererea de demisie a Monei Pivniceru, judecatorul Cristi Danilet a explicat ca nu poate face declaratii pe aceasta tema, dar a confirmat faptul ca pe numele acesteia exista la Inspectia Judiciara o sesizare depusa anterior, in care se face o analiza a activitatii acesteia.

Presedintele interimar Crin Antonescu a cerut miercuri CSM sa se reuneasca a doua zi pentru a-si da avizul cu privire la detasarea Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei si pentru a lua pozitie fata de ancheta procurorilor pe referendum.

Mona Pivniceru si-a depus demisia din CSM, dar, conform legii, aceasta nu intra in vigoare pana cand plenul CSM nu ia act de ea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#sedinta CSM amanata Pivniceru , #CSM