Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 10:34
3929 citiri
Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului
Foto: Realitatea

Peste 10 replici s-au inregistrat dupa cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter ce a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Cea mai importanta replica s-a produs in in jurul orei 22:30, masurand 3,1 pe scara Richter, la o adancime de 36 de km, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

Mai mult decat atat, in primele doua ore dupa producerea seismului, au avut loc cinci replici de peste 2 grade, acestea inregistrandu-se la adancimi de sub 39 de kilometri.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat pentru Realitatea TV, ca replicile ar putea dura mai multe zile, dar ca magnitudinea lor va fi de maxim 3-4 grade. De asemenea, acesta a precizat ca in zonele Galati si Focsani, aflate in apropierea epicentrului, seismul s-a resimtit la o magnitudine de peste 6 grade deoarece a fost un cutremur de suprafata.

"A fost un cutremur normal. Pot exista si replici. Nu inseamna ca va urma un cutremur mare", a adaugat si fostul director al INFP, Gheorghe Marmureanu.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit INFP.

Seismul s-a resimtit in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel. Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs pana acum in 2014, in Romania, a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, la vremea respectiva fiind cel mai mare din ultimii patru ani.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#cutremur mare Vrancea, #cutremur resimtit Bucuresti, #replici cutremur Vrancea , #cutremur