Cutremur devastator in Italia: 10 romani disparuti au fost gasiti si sunt in viata. Mai lipsesc 4

Duminica, 28 August 2016, ora 21:45
16126 citiri
Cutremur devastator in Italia: 10 romani disparuti au fost gasiti si sunt in viata. Mai lipsesc 4
Foto: Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, duminica seara, ca doar patru romani mai sunt dati disparuti, in urma cutremurului puternic care a devastat mai multe orase din Italia. Toate celelalte persoane care figurau initial ca fiind disparute au fost identificate de catre echipele consulare si sunt in viata.

Precedentul bilant al autoritatilor privind romanii disparuti in urma cutremurului de 6,2 grade arata ca 14 persoane nu sunt de gasit.

Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, i-a vizitat, la spital, pe toti cetatenii romani raniti, precum si pe cei din zonele afectate.

De asemenea, demnitarul roman a participat la ceremonia religioasa oficiata de P.S. Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei pentru victimele tragicelor evenimente si a avut o serie de discutii cu autoritatile locale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Roma si ai Consulatului General al Romaniei la Bologna sunt in permanenta legatura cu unitatile medicale in care sunt internati cei 6 cetateni romani raniti, se mai arata in comunicat.

In urma finalizarii tuturor procedurilor specifice, trupurile neinsufletite a 7 cetateni romani decedati in urma seismului vor fi repatriate, pe cale rutiera, in cursul zilei de luni, 29 august 2016.

Costurile de repatriere a corpurilor neinsufletite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenta aflat la dispozitia ministerului.

Echipa consulara mobila din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a MAE si cele doua echipe consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna, aflate in zonele calamitate inca de la debutul crizei, isi vor continua activitatea si demersurile la fata locului pana la repatrierea tuturor corpurilor neinsufletite ale cetatenilor romani decedati si pana la clarificarea situatiei persoanelor de cetatenie romana declarate disparute.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Citeste si despre eroii romani de la cutremurul devastator din Italia: 9 oameni sunt in viata datorita acestor frati.

A.S.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...