Cutremur devastator in Italia: Numarul romanilor disparuti creste. 18 oameni nu sunt de gasit

Joi, 25 August 2016, ora 19:50
13660 citiri
Cutremur devastator in Italia: Numarul romanilor disparuti creste. 18 oameni nu sunt de gasit
Foto: Hepta.ro

Numarul romanilor dati disparuti dupa cutremurul devastator care a lovit Italia, miercuri dimineata, creste la 18, a anuntat joi seara Ministerul de Externe.

La pranz, MAE spunea ca 11 romani nu sunt de gasit.

Ministerul de Externe mai precizeaza ca bilantul romanilor care si-au pierdut viata in urma seismului din Italia ramane la 5, tot atatia romani fiind raniti.

Potrivit unui comunicat al MAE, "verificarile complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atat in baza informatiilor oficiale furnizate de catre autoritatile italiene cat si a celor primite din partea familiilor celor disparuti".

"In continuare, echipele consulare mobile aflate pe teren actioneaza in mod coordonat, mentin legatura permanenta cu autoritatile italiene si intreprind toate demersurile necesare pentru a verifica si confirma, pe toate canalele disponibile, situatia persoanelor de cetatenie romana declarate disparute pana la acest moment.

Totodata, ambasadorul Romaniei in Italia se afla la fata locului, coordonand actiunile echipelor consulare mobile, asigurand, in acelasi timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional.

In cadrul demersurilor de asistenta consulara, una dintre echipele consulare mobile s-a deplasat la mai multe adaposturi care gazduiesc cetateni romani afectati de seism, pentru a verifica situatia acestora", mai transmite MAE.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca s-a dispus activarea de urgenta a fondului special pentru suportarea costurilor repatrierii corpurilor neinsufletite ale cetatenilor romani care si-au pierdut viata, daca familiile vor solicita acest lucru.

In ce priveste bilantul total al mortilor, acesta se ridica la 250 de morti.

In zona afectata de cutremur se afla circa 8.000 de cetateni romani. Cei afectati de cutremurul care a lovit centrul Italiei pot suna la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

In anul 2009, cinci romani au murit in urma cutremurului din aprilie, din L'Aquila. Dintre cele 308 victime, 286 au fost italieni.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bilant romani morti cutremur Italia, #bilant romani raniti cutremur Italia, #bilant romani dati disparuti cutremur Italia , #cutremur
Comentarii