Cutremur in Vrancea, resimtit in Bucuresti

Marti, 08 Iunie 2010, ora 18:32
11022 citiri
Cutremur in Vrancea, resimtit in Bucuresti

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter a fost resimtit, marti, la ora 18:16, in Bucuresti, dar si in judetele de langa Vrancea. Miscarea seismica a durat aproximativ trei secunde.

Constantin Ionescu, de la Institutul pentru Fizica Pamantului, a confirmat la Antena 3, ca a fost vorba despre un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter.

"A fost un cutremur de magnitutdine medie, produs la o adancime de aproximativ 120 de kilometri, in zona Vrancea", a precizat specialistul. Potrivit acestuia, a fost vorba despre un "cutremur adanc", care nu ar trebui sa produca pagube.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului a precizat, la randul sau, ca in Bucuresti, cutremurul a fost resimtit la gradul 3, pe scara Mercali. "A fost un cutremuras mic", a glumit specialistul.

"Vrancea cand se rupe, se rupe, ceea ce inseamna ca nu poate veni un cutremur mai mare, prea curand", a afirmat Marmureanu, care a adaugat ca nu sunt asteptate replici puternice, in continuare.

Toader Vitorin, de la Centrul de Seismologie Bucuresti, a declarat la Realitatea TV ca seismul era asteptat.

"Asteptam acest cutremur. Trebuia sa fie mai devreme, noi il asteptam de acum trei zile. Zilnic facem astfel de predictii si stiam ca va avea loc acest cutremur", a declarat Toader Vitorin. Tot el a mai spus ca "dupa calculele noastre vor mai fi cutremure in jur de 4,3 - 4,4 in perioada urmatoare".

Nu este nimic alarmant, acest cutremur demonstreaza, potrivit specialistilor, ca activitatea seismica este normala.

Potrivit Centrului de Seismologie europeano-mediteranean, cutremurul a avut loc la 45,58 grade latitudine nord si 26,41 longitudine est, la 58 km in nord-vestul Buzaului si la 20 km nord-est de Nehoiu.

Citeste si:
Cutremur în România, luni seară. În ce orașe a fost resimțit
Cutremur în România, luni seară. În ce orașe a fost resimțit
Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 s-a produs luni, 23 mai, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului...
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...