Cutremur Japonia: Trei romani sunt intr-un adapost, in siguranta - MAE

Sambata, 12 Martie 2011, ora 14:50
2530 citiri
Cutremur Japonia: Trei romani sunt intr-un adapost, in siguranta - MAE
Foto: Ria Novosti

Ministerul roman de Externe anunta ca a reactivat celula de criza care a fost operationala si pentru situatiile extreme din ultimele saptamani, autoritatile de la Bucuresti precizand ca pana sambata la ora 12.00 nu exista informatii ca romani ar fi intre victimele cutremurului din Japonia.

Cu toate acestea trei cetatenti romani se afla intr-un adapost din localitatea Sendai, acestia fiind in siguranta, anunta MAE intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Ambasada Romaniei din Japonia a contactat Centrul de Urgenta din localitatea Sendai, care a comunicat ca trei cetateni romani se afla in adapostul din localitate si ca acestia sunt in siguranta. Reprezentantii misiunii diplomatice continua verificarile si strangerea de informatii privind situatia cetatenilor romani din zonele afectate", se precizeaza in document.

In tot acest timp ambasada Romaniei la Tokyo continua sa fie in legatura permanenta cu autoritatile locale si guvernamentale. Pana in acest moment autoritatile nipone nu au semnalat Ambasadei Romaniei prezenta unor cetateni romani printre victimele cutremurului, situatia fiind permanent monitorizata.

Ambasada Romaniei in Japonia este in masura sa preia solicitari de informatii si sa le transmita autoritatilor locale pentru a fi verificate, mai precizeaza MAE.

Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani care solicita informatii sa transmita toate datele lor de identificare, cat si detalii cat mai exacte despre persoanele cautate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.)

MAE face un apel ca solicitarile sa fie transmise prin Internet la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp; office@ambrom.jp.

Recenta experienta libiana si cea prezenta nipona demonstreaza importanta, de multe ori vitala, a contactarii de catre cetatenii romani a ambasadelor Romaniei in tarile in care se deplaseaza sau unde sunt rezidenti, precizeaza Institutia.

Cetatenii romani sau familiile acestora pot contacta Ambasada Romaniei la numarul de telefon 0081.334.79.03.11, cat si Departamentul Consular din cadrul MAE, la numarul de telefon 0040.021.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

Orice informatii certe, verificate si confirmate oficial de catre autoritatile nipone privind cetatenii romani din Japonia vor fi transmise de MAE familiilor celor

in drept.

Conform datelor oficiale, la ora locala 9 a.m., se inregistrau 236 de morti in 9 prefecturi si 725 de disparuti in 6 prefecturi. Au fost evacuate 210.000 de persoane

din zonele de coasta si 37.000 de persoane din apropierea centralelor nucleare din Fukushima. Sute de persoane sunt izolate, iar Fortele de autoaparare japoneze (SDFJ) desfasoara operatiuni de salvare, elicopterele lor fiind singura cale de comunicare cu sinistratii.

Au fost oprite 4 centrale atomo-electrice, iar autoritatile japoneze lanseaza apeluri pentru populatia din intregul arhipelag sa economiseasca energie electrica

pe cat posibil.

La ora 9.30, ora locala, secretarul general al Guvernului nipon, a prezentat situatia operatiunilor de salvare si a facut un apel la calm, afirmand ca situatia

de la centralele Fukushima este dificila, dar sub control. Premierul Naoto Kan a survolat prefecturile Iwate, Miyagi si Fukushima.

C.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MAE romani adaposturi Japonia, #celula de criza, #cutremur Japonia , #cutremur