Expertii rusi prevad un cutremur de pana la 8 grade in Vrancea

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 08:49
6644 citiri
Expertii rusi prevad un cutremur de pana la 8 grade in Vrancea

Oamenii de stiinta rusi au anuntat ca se asteapta ca Moscova sa fie afectata de un cutremur puternic care va avea loc in Romania, in zona Vrancea.

Se pare ca un cutremur intre 7,5 si 8 grade Richter, despre care se crede ca este posibil, s-ar resimti in Moscova, dupa cum spune Evgheni Rogojin, reprezentantul Institului pentru Fizica Pamantului din Rusia, informeaza The Moscow News.

Acesta a spus ca ultima data s-a intamplat acest lucru in 1977, cand cutremurul din Romania s-a simtit si la Moscova.

"A fost neplacut, mai ales la etajele superioare ale cladirilor", a declarat Rogojin, care a mentionat ca atunci candelabrele se leganau, usile s-au deschis, iar mobila se misca foarte tare, ba chiar a cazut in unele cladiri.

Seismul din Japonia s-a resimtit la Vrancioaia

"Oamenii s-au speriat si au fugit pe strazi, insa nu au existat victime sau pagube serioase", a completat acesta.

Omul de stiinta a mai spus ca in Moscova exista foarte multe cladiri inalte si ca nu se stie cum vor rezista acestea la un cutremur.

Rogojin spune ca marile cutremure au loc la distanta de 30-50 de ani si, avand in vedere ca ultimul a avut loc in 1977, este foarte posibil ca in curand sa aiba loc un altul, cu magnitudinea mare. Tot el subliniaza ca Romania este considerata ca fiind una dintre tarile cele mai active din punct seismic din Europa.

Citeste si:
A fost cutremur în România. Unde s-a simțit
A fost cutremur în România. Unde s-a simțit
Un cutremur s-a produs duminică seara, 28 noiembrie, la ora locală 17:40, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare -...
Al doilea cutremur în decurs de două zile în România. Ce magnitudine a avut
Al doilea cutremur în decurs de două zile în România. Ce magnitudine a avut
Un nou cutremur s-a produs marţi, 7 decembrie, la ora locală 15:40, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare -...
Comentarii
vin_de_sfecla
rank 3
Trage unul un partz in Vrancea si explodeaza o conducta de gaze la Moscova; rusii au invatat in 1991 ca siguranta lor nationala depinde de siguranta nationala a Romaniei; Moscova nu uita, asta este soarta ta ! Art.54.1: Fidelitatea fata de tara este sacra