Ponta: Un semn de mare prostie sa dai prin presa ca vine cutremurul

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 18:16
3290 citiri
Ponta: Un semn de mare prostie sa dai prin presa ca vine cutremurul
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat sa prezinte in Guvern o informare privind o strategie "mai adaptata" de pregatire in cazul unei calamitati, seful Executivului afirmand totodata ca este o inconstienta si un semn de "mare prostie" sa anunti in presa ca va fi cutremur.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat a fost invitat de prim-ministru sa prezinte, miercuri, in sedinta Executivului, o informare despre "o strategie mai adaptata" de pregatire in caz de calamitate.

"Cred ca e o inconstienta sa dai prin presa ca vine cutremurul. Mi se pare absolut o inconstienta si chiar e un semn de mare prostie, ca s-o spun foarte direct, dar intemperii au loc, calamitati de mai mica sau de mai mare anvergura, au loc, se intampla si fenomene, ca cel de la Galati, pe care tot incercam sa aflam de la ce provine.

In mod sigur nu provine, ce se intampla la Galati, de la niste explorari care nu s-au facut inca. Stiu la ce televiziune aflu ca pamantul se cutremura acum pentru ca peste cinci ani s-ar putea sa exploatam gaze de sist, dar ma gandesc ca orice persoana cu un discernamant cat de cat mediu intelege ca nu avem un cutremur acum pentru ca peste cinci ani o sa facem ceva", a spus Ponta.

Ne prabusim la un mare cutremur? Riscuri in functie de anul constructiei si etaj - arhitectul-sef al Capitalei

El a precizat ca este foarte important sa existe un sistem functional si a apreciat implicarea lui Raed Arafat, dar si a celorlalti ministri in modernizarea retelei de interventii sanitare si de urgenta.

In acest context, ministrul Apararii, Mircea Dusa. l-a informat pe Ponta ca miercuri a sosit in Romania noul avion Spartan echipat medevac (medical evacuation-n.red.) necesar pentru transportul ranitilor. "Avem avion, avem avion mic, avem elicoptere...", a enumerat premierul.

Reprezentantii directiilor din Primaria Capitalei au discutat, intr-o sedinta convocata duminica, procedurile care trebuie aplicate dupa un cutremur, fiind verificate Dispeceratul Integrat de Urgenta al municipalitatii si cele ale Apa Nova, Adminsitratia Strazilor, RADET si RATB.

Primarul general al Capitalei a convocat duminica dimineata o sedinta cu directiile municipalitatii, pentru a verifica functionalitatea Planului de masuri in situatii de urgenta.

Cutremur de 5,5 grade in Vrancea. Replica de 2,7 grade (Video)

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 4.37, in zona Vrancea, fiind simtit si la Bucuresti.

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade). Din 23 septembrie, in Galati s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Victor Ponta cutremur, #Victor Ponta strategie calamitate, #Raed Arafat cutremur, #cutremur Vrancea , #cutremur
Comentarii