Romanii care muncesc in Italia se intorc cu teama la munca: Nu stim nimic de prietenii nostri

Vineri, 26 August 2016, ora 21:06
4143 citiri
Romanii care muncesc in Italia se intorc cu teama la munca: Nu stim nimic de prietenii nostri
Foto: Hepta.ro

Romanii care mucesc in zonele din Italia afectate de cutremurul de miercuri dimineata se intorc cu groaza la locurile de munca.

Ei au declarat, vineri, in timp ce asteptau la punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nadlac-Arad, ca au prieteni despre care inca nu stiu nimic.

Ei spun ca vor continua, insa, sa munceasca acolo pentru ca, in tara, nu prea au optiuni. Oamenii au declarat, pentru Mediafax, ca au prieteni in acele zone cu care nu au mai putut lua legatura si spera ca acestia sa fie in viata.

"Avem prieteni, dar nu stim nimic de ei, inca n-am dat de ei, nu stim nimic, inca. Speram sa fie bine, sa ajungem acasa si sa-i auzim", a declarat o femeie.

Chiar daca localitatile in care se intorc nu au fost afectate de cutremur, asa cum s-a intamplat cu Amatrice, oamenii merg in Italia cu retinere, sperand ca printre victime sa nu fie si cunoscuti.

"Ne intoarcem la Macerata, aproape de zona unde a fost cutremurul. Avem cunostinte, acolo, prieteni si neamuri. Acum mergem sa vedem daca s-a intamplat ceva", a declarat un barbat.

Majoritatea romanilor care muncesc in Italia si au fost in tara, in ultimele zile, au aflat de pe Internet sau din presa despre cat de mult a fost afecat de cutremur centrul Italiei.

"Noi mergem la Prato. Nu avem cunostinte acolo, la Amatrice, dar lucram in constructii in acea zona. Vom vedea acum, cand ajungem, ce s-a intamplat. Este distrus totul, cum a fost si la Aquila, in 2009. Sunt constructii vechi, istorice, iar la Aquila s-a folosit nisip de mare la constructii, care e sarat si care a macinat cimentul. Sunt constructii vechi, istorice, de sute de ani, si nu au putut fi demolate", a declarat un alt barbat.

Cateva sute de masini au asteptat, vineri, sa iasa din tara, prin punctul de trecere a frontierei Nadlac 2 de pe autostrada Nadlac -Arad. Multi romani, care muncesc in vestul Europei, se intorc la locurile de munca pentru ca isi incheie concediile.

In urma cutremurului de miercuri dimineata din Italia, cel putin 268 de persoane au murit si 400 au fost ranite. Printre morti se afla si 8 romani.

Echipele de salvare continua sa caute supravietuitori sub daramaturi. Cu toate acestea, sute de replici ale cutremurului au impiedicat eforturile celor aproximativ 5.000 de salvatori.

Citeste mai multe informatii si marturii despre cutremurul din Italia:

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#cutremur Italia, #morti cutremur Italia, #romani cutremur Italia , #cutremur