Trei cutremure in zona Vrancea

Duminica, 15 Martie 2015, ora 11:22
2973 citiri
Trei cutremure in zona Vrancea
Foto: INFP.ro

Trei cutremure, cu magnitudinea cuprinsa intre 3,1 si 3,9 grade pe scara Richter, au fost inregistrate in zona seismica Vrancea, doua dintre ele avand epicentrul in judetul Vrancea, iar unul in judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cel mai recent seism a avut loc sambata, la ora 16.34, acesta avand o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, epicentrul cutremurului fiind in judetul Vrancea.

Orasele situate in apropierea seismului, care s-a produs la o adancime de 143 de kilometri, sunt Covasna (31 de kilometri), Targu Secuiesc (43 de kilometri), Focsani (50 de kilometri), Marasesti (56 de kilometri) si Ramnicu Sarat (56 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, a avut loc sambata, la ora 6.52, in zona Vrancea, epicentrul acestuia inregistrandu-se tot in judetul Vrancea.

Seismul s-a produs la adancimea de 140 kilometri. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40 de kilometri), Focsani (45 de kilometri), Ramnicu Sarat (47 de kilometri), Targu Secuiesc (52 de kilometri), Marasesti (54 de kilometri).

Inca un cutremur de 8 martie: 3,1 grade in zona Vrancea

Anterior, vineri, la ora 22.31, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade, a fost inregistrat in zona seisimica Vrancea, epicentrul acestuia fiind in judetul Buzau.

Seismul s-a produs la adancimea de 118 kilometri si a avut intensitatea II in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (43 de kilometri), Ramnicu Sarat (45 de kilometri), Focsani (52 de kilometri), Buzau (53 de kilometri) si Targu Secuiesc (57 de kilometri).

Foto: Google Maps

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#cutremur Vrancea sambata, #cutremur Vrancea duminica, #cutremure Vrancea , #cutremur