Ziare.com

Zeci de cladiri cu bulina rosie, consolidate de Guvern in 2015 (Video)

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 15:37

   

Zeci de cladiri cu bulina rosie, consolidate de Guvern in 2015 (Video)
Guvernul a aprobat, joi, programul de actiuni pentru anul 2015 privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la constructiile incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public (cladirile cu bulina rosie).

In acest program au fost incluse, in acest an, 67 de cladiri construite inainte de 1977, dintre care 48 in Bucuresti, celelalte fiind in Campina, Tulcea, Covasna, Constanta, Bacau, Ploiesti, Suceava si Targu Mures, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

La 25 dintre aceste cladiri (1.069 de apartamente) vor fi executate lucrari de interventie, iar pentru 42 de cladiri (2.108 de apartamente) va fi elaborata documentatia tehnico-economica.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a primit pentru finantarea acestui program suma de 5 milioane de lei.

Programul anual de reabilitare a cladirilor cu risc seismic se realizeaza pe baza propunerilor fundamentate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si de consiliile judetene si avizate de Comitetul Municipal Bucuresti, respectiv comitetele judetene pentru situatii de urgenta si, ulterior, de Comisia Nationala de Inginerie Seismica, se mai arata in comunicat.

Pana in prezent, Primaria Municipiului Bucuresti si primariile municipiilor si oraselor beneficiare ale acestui program au finalizat lucrarile de consolidare la 25 de cladiri (962 de apartamente) cu destinatia de locuinte, dintre care 19 cladiri (693 de apartamente) construite inainte de 1940 in Bucuresti si cate o cladire in municipiile Bacau, Braila, Galati, Ploiesti, Roman si Targu Mures.


F.N.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1364 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

au trecut 38 (TREIZECI SI OPT) de ani de la cutremurul din...

...martie 1977, aproape 26 de ani de la lovilutia din decembrie 1989 si, cu tzaraita, in mod tipic statal romanesc inca "La 25 dintre aceste cladiri (1.069 de apartamente) vor fi executate lucrari de interventie, iar pentru 42 de cladiri (2.108 de apartamente) va fi elaborata documentatia tehnico-economica." !!!!!!!!
in schimb, avem si ne mandrim cu ea, cea mai mare cladire faraonica comunista din lume pompos numita "casa poporului" si suntem in proces de constructie a unei alte constructii faraonice bisericesti botezata "catedrala neamului".
daca socotim cate mahmudele ronesti s-au cheltuit si se vor mai cheltui pe aceste doua edificii, putem trage concluzia ca numai aceste DOUA constructii faraonice au mancat, mananca si vor manca o suma care acopera in intregime toate lucrarile de consolidare si (sau) refacere a constructiilor afectate de cutremurul deacum 38 de ani.
dar la noi ca la nimenea: umblam desculti si fara chiloti, dar in schimb suntem imbracati in frac si joben.
evident ca asa cum suntem coducatori pe masura noastra avem.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor