A murit Zoia Ceausescu

Marti, 21 Noiembrie 2006, ora 11:54
25476 citiri
A murit Zoia Ceausescu

Zoia Ceausescu a incetat din viata, marti, in jurul orei 4:30, la varsta de 58 de ani, informeaza Antena 3. Inca nu sunt cunoscute cauzele decesului. Madalin Voicu, un apropiat al Zoiei, a declarat, pentru postul citat, ca suferea de cancer pulmonar. Dupa arestarea din decembrie 1989 si eliberarea din 18 august 1990, fiica cuplului ce a terorizat Romania vreme de 25 de ani s-a ferit de presa.

Numele Zoiei Ceausescu a fost reabilitat, impreuna cu cel al fratelui Valentin, in urma cu doua saptamani, cand s-a decis si retrocedarea bunurilor confiscate de stat dupa 1989. Cel de al treilea fiu al cuplului Ceausescu, Nicu, a incetat din viata in 25 septembrie 1996.

Ea a fost prezenta, totusi, in media, prin repetatele cereri de deshumare a parintilor ei, inmormantati in cimitirul Ghencea, dupa ce au fost executati pe 25 decembrie 1989. Zoia Ceausescu a chemat in judecata Ministerul Apararii Nationale si Administratia Cimitirelor Umane pentru a afla unde ii sunt ingropati parintii.

Dupa aparitia cererii, conducerea Administratiei Cimitirelor a declarat ca nu stie unde sunt ingropati sotii Ceausescu. Cel putin asta a sustinut avocatul institutiei la prima infatisare a procesului. Administratia Cimitirelor a prezentat judecatorilor si un act prin care a incercat sa-si demonstreze neimplicarea in acest caz.

Zoe Ceausescu a cerut in justitie efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea identitatii celor ingropati in Cimitirul Ghencea Civil, unde figureaza mormantul parintilor sai. Totodata, fiica sotilor Ceausescu solicita un loc de veci in acelasi cimitir, pentru a-si ingropa crestineste parintii.

In "Epoca de aur", printesa clanului dictatorilor Ceausescu era cunoscuta romanilor din zvonurile privind diversele ei aventuri amoroase, inclusiv cea cu Petre Roman.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...