A murit Zoia Ceausescu

Marti, 21 Noiembrie 2006, ora 11:54
25328 citiri
A murit Zoia Ceausescu

Zoia Ceausescu a incetat din viata, marti, in jurul orei 4:30, la varsta de 58 de ani, informeaza Antena 3. Inca nu sunt cunoscute cauzele decesului. Madalin Voicu, un apropiat al Zoiei, a declarat, pentru postul citat, ca suferea de cancer pulmonar. Dupa arestarea din decembrie 1989 si eliberarea din 18 august 1990, fiica cuplului ce a terorizat Romania vreme de 25 de ani s-a ferit de presa.

Numele Zoiei Ceausescu a fost reabilitat, impreuna cu cel al fratelui Valentin, in urma cu doua saptamani, cand s-a decis si retrocedarea bunurilor confiscate de stat dupa 1989. Cel de al treilea fiu al cuplului Ceausescu, Nicu, a incetat din viata in 25 septembrie 1996.

Ea a fost prezenta, totusi, in media, prin repetatele cereri de deshumare a parintilor ei, inmormantati in cimitirul Ghencea, dupa ce au fost executati pe 25 decembrie 1989. Zoia Ceausescu a chemat in judecata Ministerul Apararii Nationale si Administratia Cimitirelor Umane pentru a afla unde ii sunt ingropati parintii.

Dupa aparitia cererii, conducerea Administratiei Cimitirelor a declarat ca nu stie unde sunt ingropati sotii Ceausescu. Cel putin asta a sustinut avocatul institutiei la prima infatisare a procesului. Administratia Cimitirelor a prezentat judecatorilor si un act prin care a incercat sa-si demonstreze neimplicarea in acest caz.

Zoe Ceausescu a cerut in justitie efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea identitatii celor ingropati in Cimitirul Ghencea Civil, unde figureaza mormantul parintilor sai. Totodata, fiica sotilor Ceausescu solicita un loc de veci in acelasi cimitir, pentru a-si ingropa crestineste parintii.

In "Epoca de aur", printesa clanului dictatorilor Ceausescu era cunoscuta romanilor din zvonurile privind diversele ei aventuri amoroase, inclusiv cea cu Petre Roman.

Citeste si:
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...